Metallirakenne Kangaskorte valmistaa teräsrakenteita hallien teräsrungoista ruostumattomiin kaiderakenteisiin sekä laiteteollisuuteen säiliörakenteita ja koneiden ja laitteiden runkoja.

Monipuolisia metallirakenteita suoraan Salosta

metallirakenne_kangaskorte_160www.kangaskorte.com

 

Ei väliä millainen materiaali tai mutka, sillä salolaisen Metallirakenne Kangaskorteen valtti on monipuolisuus.

Yhtiö valmistaa metallirakenteita laite-, metalli ja rakennusteollisuudelle.

– Materiaaleina käytämme alumiinia, ruostumattomia teräksiä ja rakenneterästä. Valmistamme teräsrakenteita hallien teräsrungoista ruostumattomiin kaiderakenteisiin sekä laiteteollisuuteen säiliörakenteita ja koneiden ja laitteiden runkoja, yhtiön toinen omistaja Konsta Kangaskorte kertoo.

Metallirakenne Kangaskorte on toiminut alalla jo hyvän aikaa, sillä yhtiö aloitti toiminnan jo vuonna 1998.

– Yhtiö muutettiin osakeyhtiöksi 2000-luvun alussa ja vuonna 2015 tapahtui omistajamuutos, kun Mika Simola tuli mukaan omistajaksi, Kangaskorte kertaa yrityksen vaiheita.

Laatujärjestelmä on hyvä asia

Asiakaskunta on omistajien mukaan muuttunut radikaalisti vuosien varrella.

– Vaatimus- ja laatutasokin on kiristynyt ja kiristyy kaiken aikaa erilaisten sertifikaattien ja CE-merkintöjen puolesta. Me olemme pysyneet tässä muutoksessa mukana, eli laatujärjestelmämme on ISO 9001. Mielestäni laatujärjestelmä on hyvä

asia, sillä se pakottaa alan toimijat laadunvalvontaan. Uskon, että tästä syystä jotkut pienemmät toimijat ovat saattaneet jopa tippua markkinoilta, koska he eivät pääse tarjoamaan töitä ilman laatujärjestelmää , Simola toteaa.

Valtteina monipuolisuus, toimitusvarmuus ja laatu

Yhtiössä uskotaan, että laadun lisäksi monipuolisuus kantaa pitkässä juoksussa.

– Meidän vahvuuksiamme ovat monipuolisuus ja ketteryys eli pystymme tarvittaessa nopeisiin toimituksiin. Meillä on laaja konekanta, joten voimme tehdä hyvin monipuolisesti itse kaikki työvaiheet ammattitaitoisen henkilökuntamme toimesta. Pidämme kiinni aikatauluista, mutta emme toisaalta lupaa niiden suhteen liikoja. Meillä on ollut aina lähtökohtana myös se, että haluamme luoda pitkäkestoisia asiakassuhteita, Kangaskorte selvittää.

Toimitusvarmuus ja laatu ovat tärkeimpiä asioita ”puskaradion” kannalta.

– Verkostoituminen paikallisesti on myös tärkeää, jotta voimme käyttää tietyissä työvaiheissa paikallisia kumppaneitamme. Esimerkiksi pintakäsittelyihin meillä on hyvät yhteistyökumppanit, joten meiltä saa niin kuumasinkitykset, märkämaalaukset, pulverimaalaukset, sähkösinkitykset ja tarvittaessa ruostumattomien teräsrakenteiden peittauspalvelut. Käytämme yhteistyökumppania myös teräsrakenteiden suunnittelussa ja lujuuslaskennassa, Kangaskorte jatkaa.

Omia tuotteitakin löytyy

Simola muistuttaa, että yhtiö valmistaa myös omia tuotteita, kuten alumiiniveneitä, hiekoittimia ja lämpökontteja.

– Tällä saralla haluamme vahvistaa toimintaamme entisestään.

Mistä tekijöitä?

Hintakilpailu on molempien mielestä haaste, mutta tulevaisuuden kannalta askarruttaa myös osaavien nuorten saaminen alalle.

– Se huolestuttaa meidän lisäksi myös monia muita rakennusalan toimijoita. Ammattikoulun työssäoppimisjakson kautta on onneksi mahdollisuus saada tekijöitä harjoittelemaan ja koulutettaviksi. Toivottavasti tilanne paranee lähitulevaisuudessa, Simola toteaa.