Kosken-alumiinivalmiste_solid_house_300_CMYK

Monipuolista lasi- ja metallirakentamista

1980-luvulla perustettu perheyritys palvelee asiakkaitaan rautaisella ja joustavalla otteella. Tarvasjoella sijaitsevissa toimitiloissa onnistuu suurtenkin kokonaisuuksien valmistus.

Kun Marko ja Sami Timosen isä liki 35 vuotta sitten perusti Kosken Alumiinivalmiste Oy:n, oli yritys erikoistunut pelkästään alumiini- ja teräsrakenteisten ovien valmistukseen. Tuolloin yhden miehen yritys toimi Kosken kunnassa, josta se pian muutti Tarvasjoelle. Vuosien varrella tilat ovat kasvaneet ja toiminta laajentunut lasituotantoon ja lasijulkisivurakenteiden valmistukseen. Timonen ja hänen veljensä ovat jatkaneet perheyrityksen toimintaa isän jäädessä eläkkeelle. Yhden miehen työllistävästä yrityksestä on kuin huomaamatta kasvanut lähes kolmekymmentä henkeä työllistävä ja asiakkaan tarpeisiin vastaava metallialan yritys.

Koko palvelu samasta paikasta

Kosken Alumiinivalmiste palvelee yritys- ja yksityisasiakkaitaan kokonaisvaltaisesti ja ammattitaidolla. Henkilökunta avustaa asiakkaita mielellään kokonaisuuksien suunnittelussa ja kehittelyssä, jonka jälkeen alkaa tuotteen valmistus yrityksen omissa tiloissa. Valmis tuote toimitetaan paikan päälle kohteeseen, jossa yrityksen asentajat asentavat tuotteen käyttövalmiiksi.

Yritys valmistaa tuotteita kaikkiin kohteisiin ja kaikkiin tarpeisiin. Timosen mukaan metallilasiseinien käyttö on yleistynyt etenkin julkisissa tiloissa. Tälläkin hetkellä yritys on mukana Orionin lääketehtaan toimiston saneerauksessa Turussa ja lokakuussa 2015 valmistuneessa kauppakeskus Myllyn rakennustöissä Raisiossa. Molemmissa projekteissa on paljon lasi- ja metallirakentamista. – Lasin käyttö tuo julkisiin tiloihin viihtyvyyttä, mutta myös turvallisuusnäkökulma on tärkeä. Aiemmin esim. tehdasrakennuksissa väliovet ovat olleet umpinaisia, mutta nyt niitä on alettu vaihtamaan osittain lasisiksi, Timonen kertoo. Lasien eristävyydet ja lämpöarvot ovat myös vuosien saatossa parantuneet, mikä osaltaan selittää lasiseinien suosiota. – Laseissa on paljon variaatiota. Lasilta vaadittavat ominaisuudet riippuvat aina kohteesta, Timonen sanoo.

Kilpailu on hyvästä

Kosken Alumiinivalmiste vastaa alan kovaan kilpailuun tarjoamalla asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista palvelua. Kun tuote ja asennus tulevat saman katon alta, pysyy myös työnlaatu tasaisena. Pienenä ja joustavana yrityksenä Kosken Alumiinivalmiste pystyy reagoimaan nopeasti muutoksiin ja asiakkaan tarpeisiin.

Kova kilpailu pakottaa alan toimijat kiinnittämään huomiota omaan tehokkuuteen ja laadun ylläpitämiseen. – Mielestäni on hyvä, että alalla on kilpailua. Näin pysymme hereillä, Timonen sanoo. Timonen kannustaa lukijoita ottamaan yhteyttä, jos yrityksen palveluille on tarvetta: – Meiltä voi kysyä tarjousta sähköpostitse tai postitse, soittamalla tai tulemalla käymään paikan päällä!