Portema_solid_house_300_CMYK

Monipuolista maalauspalvelua

Porilaiselta maalausalan yritykseltä löytyvät tarvittavat maalit ja välineet sekä vaadittava ammattitaito kaikenlaiseen maalaamiseen.

Yksityis- ja yritysasiakkaille maalauspalveluitaan tarjoavalla Portema Oy:llä on käytössään avarat tilat, joissa onnistuvat niin suurten kuin pientenkin kohteiden maalaaminen. Liikkuva hiekkapuhallus- ja maalauskalusto mahdollistaa myös suoraan työmailla työskentelyn. Myöskään maalattavalla materiaalilla ei ole väliä, sillä jokaiselle työstettävälle kohteelle löytyy omat maalinsa ja ammattilaisensa. Yrityksen usein työstämiä kohteita ovat mm. kaikenlaiset teräsrakenteet ja työkoneet, talojen sisä- ja ulkopinnat sekä kaikenlaiset katot. Myös julkisissa tiloissa vaadittava teräsrakenteiden palosuojaus hoituu yrityksen osaavissa käsissä.

– Metallirakenteen huoltomaalaus kannattaa aloittaa ensimmäisten vikojen, eli ruosteiden ja hilseilyn, ilmestyttyä. Ennakoiva huolto on säästöä! Jos tilanne menee niin pahaksi, että joudutaan vaihtamaan rakenteetkin, tulee se paljon kalliimmaksi, yrittäjä Mika Laine muistuttaa.

Katseet katoille

Porteman käsialaa voi ihailla Porissa mm. kauppakeskus Puuvillassa. Lisäksi moni keskusta-alueen kerrostalon katto on yrityksen huoltama ja maalaama. – Pori ja sen rakennukset ovat käyneet vuosien varrella sen verran tutuiksi, että voin tehdä katon maalaamisesta tai huollosta tarjouspyynnön neliöiden perusteella. Jos kohde on minulle tuntematon tai kyseessä on mineriittikatto, lähden mielelläni paikan päälle katsomaan, Laine kertoo.

Kiinnittämällä huomiota katon kuntoon sen elinikää voidaan pidentää huomattavasti. Tyypillisimmät merkit katon huollolle ovat vanhan maalin hilseily sekä kuluminen ja kasvuston ilmaantuminen. Kattohuoltojen, -maalausten ja -pesujen kuumin sesonki ajoittuu keväästä syksyyn. Jotta katon saisi kuntoon sesongin ollessa vilkkaimmillaan, kannattaa ammattilaiseen ottaa yhteyttä jo alkutalvesta.

Vahvuuksilla yli laman

Hiljaiselo Porin rakennustyömailla on vaikuttanut myös alueen maalausalan yritysten toimintaan. Portemalle töitä on riittänyt kaikesta huolimatta kohtuullisesti. Monipuolisuudestaan tunnettu yritys onkin panostanut laadukkaaseen työnjälkeen sekä joustavuuteen. Lisäksi aikatauluissa pysytään aina ja sovitusta pidetään kiinni: – Emme kieltäydy yhdestäkään työtarjouksesta. Olemme maalanneet yksittäisiä tuoleja ja jopa hevosen kuljetusauto on tullut tehtyä, Laine nauraa. Yrityksessä ollaan luottavaisia myös tulevaisuuden suhteen: – Jos pärjäämme nyt kun on lama, pärjäämme todennäköisesti hyvin myös viiden vuoden päästä, Laine sanoo.

Tällä hetkellä yritys toimii pääasiassa Satakunnan alueella. Laineen mukaan yrityksellä olisi valmiuksia lähteä pidemmällekin: – Tulevaisuudessa aiomme toimia laajemmalla alueella: Helsinki, Turku ja Tampere eivät ole poissuljettuja. Tällaisten keikkojen varalta meillä on henkilökuntaa saatavissa, Laine naurahtaa.