Kattamisliike_tallqvist_2_solid_hous_300_CMYK

Muista vuosittainen kattohuolto!

Kun vesikatto on uusittu, sitä ei kannata unohtaa. ”Vesikatto olisi syytä huoltaa vuosittain, sillä se jatkaa katon elinkaarta”, toteaa Kattamisliike Tallqvist Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tallqvist.

Kattamisliike Tallqvist Oy on toiminut luotettavana yhteistyökumppanina tilaajille jo usean vuosikymmenen ajan. ”Kokemusta on kertynyt viidenkymmenen vuoden ajalta. Laskin juuri hiljattain, että olen itse kiivennyt työurani aikana katoille noin 35 0000 kertaa”, Tallqvist heittää.

Yhtiön päätoimialoja ovat vesikattotyöt, kattohuollot sekä muut rakennusten ulkopuoliset kosteuseristystyöt Etelä-Suomen alueella.

Pommeja eteen vain harvoin

Tallqvist kertoo, että tänä päivänä katoilla tulee enää harvoin vastaan todellisia pommeja. ”Kattojen kunnon merkitys on ymmärretty mielestäni melko hyvin. Toki katolle ei välttämättä haluta kiivetä taloyhtiöissä toteamaan tilannetta, joten silloin kannattaa kutsua paikalle meidän kaltainen kokenut ammattilainen”.

Toimiva katto parantaa taloyhtiön arvoa

Vuosihuollot ja sopimukset ovatkin Tallqvistin mukaan asiakkaiden keskuudessa yleistyneet. ”Meilläkin on isoja ja pieniä sopimuskumppaneita. Mielestäni katon säännöllisellä huollolla ennaltaehkäistään murheita ja pidennetään sen elinkaarta. Se tarkoittaa, että vaikka taloyhtiöön olisi asennettu uusi vesikatto, on siitä syytä huolehtia vuosittain. Katon kunnolla on nimittäin merkitystä myös yksittäisen osakkeen ja koko taloyhtiön arvon kannalta”.

Vaihtoehtoihin voi kysyä neuvoa

Tallqvistin yhtiö tekee myös kattosaneerauksia. ”Aina kun uusitaan kattoa, on syytä kartoittaa, mikä järjestelmä soveltuu parhaiten kyseiseen kohteeseen. Itse suosittelen, että kysyy alan kokeneelta ammattilaiselta näkemyksiä eri vaihtoehdoista. Meille voi soittaa
– se ei maksa mitään”.