Haaviston Sora jalostaa soraa ja kalliota eri käyttötarkoituksiin.

Murskausta ja seulontaa

www.haavistonsora.fi

 

Haaviston Sora on palvellut yksityis- ja yritysasiakkaitaan lähes 40 vuoden ajan. Yritys on saanut tunnustuksia vuosien varrella, ja kaikilla sen mursketuotteilla on laatusertifikaatit.

Haaviston Sora sai alkunsa toimitusjohtaja Esa Haaviston isän maanrakennus- ja teiden kunnostustöistä, joita täydennettiin myöhemmin soran jalostuksella ja myynnillä sekä murskaustöillä. Tänä päivänä Haaviston Soran toiminta painottuu ensisijaisesti soran ja kallion jalostamiseen eri käyttötarkoituksiin.

– Yrityksen asiakkaita ovat yksityishenkilöt ja alan yritykset, jotka ostavat materiaaleja tai murskaus- ja seulontapalveluja. Suurimpia asiakkaitamme ovat lähikaupungit ja valtakunnallisesti toimivat yritykset, Haavisto kertoo.

Tuotteiden laatuun ja ensiluokkaiseen palveluun on selkeästi oltu tyytyväisiä, koska yritykselle ja sen tuotteille on myönnetty erinäisiä tunnustuksia: vuonna 2008 Haaviston Sora valittiin vuoden köyliöläiseksi yritykseksi, ja vuonna 2014 se oli yksi Kauppa- lehden Menestyjäyrityksistä. Siksi onkin yllättävää kuulla, että Haaviston Soralla pärjätään suhteellisen pienellä porukalla.

– Hiljaisempana talviaikana yrityksessämme työskentelee itseni lisäksi vakituinen henkilöstö, mutta kesän kiireisiin palkkaamme meidän lisäksemme kausityöntekijöitä ja ulkopuolisia kuljetusyrittäjiä.

Mursketta moneen tarpeeseen

Haaviston Sora toimii koko Länsi-Suomen alueella, mutta sen ensisijaiset työmaat löytyvät Satakunnasta. Tyypillinen työpäivä koostuu kiven murskaamisesta haluttuihin raekokoihin omalla louhoksella tai toisen urakoitsijan montulla.  Jos työmaana on soraharju, vie yritys paikan päälle kuormaus- ja seulontakaluston urakan tarpeiden mukaisesti. Seulonnan tuloksena voi syntyä jopa kymmentä eri soralaatua.

– Omilta montuiltamme ja murskaamoltamme on saatavissa ainakin 15 eri laatua, joten meiltä saa käytännössä lähes kaikki rakentamisessa tarvittavat kiviainekset. Käytännössä tämä tarkoittaa eri karkeuksia ja myös nollapohjaisia tuotteita. Murskeen laatu todennetaan aina CE-merkinnöillä ja laatusertifikaateilla, Haavisto avaa.

Laadunseuranta on alalla erityisen tarkkaa, ja Haavisto ajaakin lähes päivittäin laboratorioon Poriin, jonne hän luovuttaa murskenäytteet tutkittavaksi. CE-merkitty laatusertifikaatti edellyttää säännölliset mursketutkimukset.

Talvet vierähtävät tilaustöissä

Haavisto kokee, että yritys on menestynyt vahvalla asiantuntijuudella, minkä pohjalta asiakkaita on helpompi auttaa löytämään etsimänsä materiaalit ja palvelut sekä arvioimaan, mihin tarpeeseen he mursketta tai hiekkaa tarvitsevat.

– Meiltä asiakkaat saavat luotettavat toimitukset ja ensiluokkaiset tuotteet, joita on valikoimassa siinä määrin, että jokaiselle varmasti löytyy tarvitsemansa tuote.  Pystymme vastaamaan sekä tavallisen että isomman rakentajan tarpeisiin, Haavisto painottaa.

Yrityksellä on tällä hetkellä urakoita ja tilauksia hyvin, vaikka talvi onkin hieman hiljaisempaa aikaa.

– Kesät menevät käytännössä omien monttujen ja murskaamon töissä, mutta talvisin kerkeämme tekemään tilaustöitä myös muille. Sesonki on meidän alalla huhtikuusta marraskuuhun ja vilkastunut rakentaminen on tuonut kiirettä hiljaisiin hetkiin, eli niin sanottuun ” vuodenvaihteen jääkauteen ”, Haavisto kertoo.