Pietiko_solid_house

Muutoksen tuulia on seurattava

Yli 30 vuotta mittauslaitteita erityisesti talotekniikkapuolelle tarjonneessa Pietiko Oy:ssä tiedetään, että ajan hermoilla pysyminen on tärkeää. Uusien direktiivien myötä mittaukset lisääntyvät, ja tuotteiden kehittymistä on seurattava. Muutoksia alalla aiheuttavat lisäksi ajankohtaiset ilmiöt, kuten sisäilma ja siihen liittyvät ongelmat.

Pietikon maahantuomat mittauslaitteet kiinnostavat erityisesti alansa ammattilaisia, kuten LVI- ja rakennusliikkeitä sekä teollisuutta. Tulevaisuudessa myyntiä tulee myös tapahtumaan Pietikon avaaman verkkokaupan kautta.

– Ollaan menossa siihen, että mittausten lisäksi tullaan tarjoamaan analysointipalveluita. Tässä kohdin langattomat GSM-laitteet astuvat kuvioon, se on meidän juttumme. Olemme GSM-yhteyksien edelläkävijä ja siihen tulemme edelleenkin panostamaan, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Sami Pietilä.

Pietiko tekee yhteistyötä myös alan muiden toimijoiden kanssa. Kolmisen vuotta toiminut Varsinais-Suomen Sisäilmaryhmä järjestää koulutuksia ja kokoontuu yhteen aika ajoin. Sisäilmaryhmään kuuluvat Pietikon lisäksi Fläkt Woods Oy, Samk, Schneider Electric Finland Oy, Työterveyslaitos sekä Vahanen Oy. – Sisäilma ja siihen liittyvät ongelmat ovat tällä hetkellä tapetilla ja haluamme omalta osaltamme olla mukana viemässä asiaa eteenpäin, Pietilä kertoo. Hän näkee alan tulevaisuuden positiivisena. – Mittaukset tulevat lisääntymään. Investointi mittauslaitteisiin kannattaa, niillä säästetään aikaa ja vältytään tulevaisuuden ongelmilta, Pietilä vinkkaa. Yrityksen asiantuntevat työntekijät auttavat mielellään asiakasta löytämään juuri hänelle sopivan ratkaisun.