laatoitus-ja-rak-t-salmi-300-dpi-cmyk

Muutosta ilmassa

Ravintolakokin koulutuksen saanut Teemu Salmi vaihtoi vispilän vasaraan, kun appiukko ehdotti hänelle laatoitustöihin siirtymistä. Rakennusala vei Salmen mukanaan ja tällä hetkellä hän pyörittääkin omaa Laatoitus ja Rakennuspalvelu T. Salmi nimellä kulkevaa firmaansa. Yritys palvelee sekä yksityisistä että yrityksistä kostuvaa asiakaskuntaansa kaikenlaisessa sisustusrakentamisessa, mutta päätoimialaa ovat kuitenkin laatoitustyöt.

Rakennusalan yleiset haasteet ovat tuttuja myös laatoittajille: – Aikataulutus tuntuu olevan suurin ongelma. Varsinkaan yksityiset asiakkaat eivät aina tiedosta, että laatoituksen lisäksi remonttiin liittyy myös paljon purkamista ja vesieristämistä, eikä kotikylpylää rakenneta siksi päivässä. Myös materiaalien kuivumisajat tulee ottaa huomioon. Trendit vaikuttavat suomalaistenkin kylpyhuoneisiin, tosin yleensä hieman hitaammin kuin muualla Euroopassa. – Valko-harmaa värimaailma on hallinnut jo muutaman vuoden, laattojen koot ovat myös suurentuneet huomattavasti, mutta toki uusia juttuja soisi kokeiltavan myös hieman rohkeamminkin.

Yritystä itseään ei rohkeuden puutteesta voi syyttää, sillä tälläkin hetkellä siellä puhaltavat muutoksen tuulet. Tarkoituksena on perustaa Laatoitus ja Rakennuspalvelun tilalle uudella nimellä toimiva osakeyhtiö, jonka omistuksessa 30 % on mukana myös Mikko Suovanen, joka on työskennellyt yrityksessä aiemminkin. Muutosaikeisiin liittyy myös toiveet toiminnan kasvattamisesta.