lännen-konepalvelu-300dpi-cmyk

Myyntiä, huoltoa ja kattava valikoima lisävarusteita

Konealalla pitkään toimineessa yrityksessä on ehditty nähdä ja kokea kaikenlaista. Sesongit vaihtelevat ja tekniikka kehittyy, mutta laadukasta kalustoa tarvitaan nyt ja aina.

Lännen konepalvelu Oy:ssä juhlitaan parhaillaan yrityksen 30-vuotista taivalta. Toiminta alkoi Lännen kaivurikuormaajien myynnillä, mutta sittemmin mukaan on tullut myös lukuisten muiden maanrakennus- ja kiinteistökonemerkkien maahantuonti, myynti ja huolto. Yrityksen valikoimista omaa konetta suunnitteleva voi valita joko uuden tai vaihtokoneen, lyhyempiaikaista käyttäjää palvelee puolestaan kattava vuokrakalusto. Tarjottavien tuotteiden valinnassa lähtökohtana on aina laatu, sillä kestävien koneiden huollon tarve on vähäistä ja jälleenmyyntiarvo parempi.

Myyntiä talvella, huoltoa kesällä

Rakennusalan sesongit näkyvät mielenkiintoisella tavalla Lännen konepalvelun toiminnassa. Konekauppoja tehdään eniten talven aikana ja alkukeväästä, sillä asiakkaat ovat oppineet, että koneen toimittamiseen täytyy varata tarpeeksi aikaa. Syksyä tosin työllistää kiinteistöpuolen koneiden myynti. – Siellä asiakkaat heräävät uusien koneiden tarpeeseen yleensä heti ensilumen satamisen jälkeen, yrittäjä Jarkko Turvanen kertoo.

Uusia ja käytettyjä koneita menee tavallisesti suunnilleen yhtä paljon, vasta tänä vuonna jälkimmäisten kysyntä on hieman laskenut.

Huoltotoimet työllistävät yritystä puolestaan etenkin kesällä, jolloin käytössä oleva koneisto vaatii sekä akuuttia että määräaikaishuoltoa. Lännen konepalvelu huoltaa pääosin myymiään koneita, hiljaisemmat hetket taas käytetään vaihtokoneiden kunnostamiseen.

Varustelu on tätä päivää

Viime vuosina etenekin Pohjoismaissa konealan vallitsevaksi trendiksi on noussut varustelu. Ennen koneen luovuttamista asiakkaalle siihen asennetaan lähes poikkeuksetta joitain lisävarusteita, mm. erilaisia mitta- ja työlaitteita. Muutos Lännen konepalvelun perustamisvuosilta nykypäivään tultaessa on ollut valtaisa: – 1980-luvulla lisävarusteita ei juuri ollut, nykyään niitä asennetaan jopa 95 % myymistämme koneista, Turvanen kuvailee.