_MG_0164_fix

Naiset ohjaavat liikennettä

imperialjade_190x57

www.imperialjade.fi

 

Imperial Jade Oy tunnetaan liikennettä ohjaavista naisistaan, mutta myös vahvasta ammattitaidostaan ja kokemuksestaan. 

Imperial Jade Oy:n pilke silmäkulmassa tehdyillä verkkosivuilla naiset poseeraavat yhdessä autojen kanssa. – Alamme mielletään usein varsin miehiseksi, mutta naiset pärjäävät täällä aivan yhtä hyvin, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Johanna Järvinen.

Kauniit naiset eivät kuitenkaan ole Imperial Jade Oy:n pääasiallisin myyntivaltti, vaan kokemus ja ammattitaito painavat vaakakupissa enemmän. Yritys tarjoaa palveluita liikenteenohjaukseen ja -järjestelyihin sekä asfalttitöihin ja maanrakennukseen, jotka kaikki vaativat tekijältään vahvaa osaamista.

Pitkiä päiviä, haasteellisia olosuhteita

Kesäisin Imperial Jade Oy:n työntekijät tekevät pitkää päivää, eikä lomaa juurikaan ole. – Työmaita saattaa olla käynnissä yhtä aikaa jopa 50, joten olen itsekin jatkuvassa valmiudessa lähtemään paikan päälle tai vastaamaan puhelimeen, Järvinen sanoo.

Liikenteenohjaus luokitellaan erittäin vaaralliseksi työksi, mutta Imperial Jade Oy:ssä tapaturmien määrä on pysynyt lähes olemattomana. – Vaadimme työntekijöiltämme täysi-ikäisyyttä ja koulutamme heidät tehtäviinsä, jotta he osaavat varoa riskejä. Panostamme myös asianmukaisiin ja näkyviin vaatteisiin, Järvinen kertoo.

_MG_0198_fix

Autoilijat eivät silti aina kunnioita tietyömaiden alhaisempia nopeusrajoituksia. – En tiedä mikä ylinopeuteen on syynä, ehkä autoilijat haluavat nopeasti pois kiusallisesta tilanteesta. Kuitenkin tilanteesta selviää parhaiten noudattamalla työmaan nopeusrajoituksia, silloin tienkäyttäjille jää enemmän aikaa reagoida normaalista poikkeaviin ja nopeasti vaihtuviin tilanteisiin, Järvinen pohtii. – Autoilijoita työmaan ohi kuljettavat saattoautot pudottavat nopeuden radikaalisti 30 km/h ja takaavat kaikkien turvallisuuden. Uskon että niiden käyttö tulee siksi lisääntymään entisestään, Järvinen sanoo.

Kokemus ja luottamus ratkaisevat

Imperial Jade Oy:n edustamalla alalla ihmiset tuntevat toisensa ja sana kiirii nopeasti. Luottamus ja usean vuoden kokemus haastavasta työstä ratkaisevat myös paljon. – Turvallisuus on ensisijainen tavoitteemme niin tienkäyttäjille, kuin työmaalla työskenteleville.

Turvallista matkaa ja malttia liikenteeseen!