IMG_3363_MUOKATTU

Näppärä kattokonehuone säästää sisätilojen neliöitä

Laitilan IP-Työ on ollut ilmastointiurakoinnin vahva osaaja jo yli 30 vuotta. Yrityksen perusti Kari Aulin vuonna 1983, ja alussa toimintaa harjoitettiin autotallista käsin. Vuosien aikana toiminta on kuitenkin laajentunut ja yritys kasvanut menestyksekkäästi. Nykyään Laitilan IP-Työn henkilökunta työskentelee toimivissa halleissa ja palvelee asiakkaita Turku–Rauma–Eura–Uusikaupunki -akselilla. Kova tahto ja ahkera työnteko ovat kannattaneet, sillä ne ovat vieneet yritystä aina vain eteenpäin.

Laitilan IP-Työn erikoisuuksiin kuuluu ympäri Suomea toimitettavat kattokonehuoneet, joka on kiinteistön katolle tuleva ilmastointikonehuone. Tällä menetelmällä voidaan säästää kiinteistön neliöitä. – Ilmanvaihtojärjestelmät vievät paljon tilaa, eivätkä ne välttämättä edes mahdu sisätiloihin. Katolla on kuitenkin usein käyttämätöntä pinta-alaa, ja sen hyödyntäminen on järkevä ratkaisu, Teemu Aulin toteaa. Konehuone voidaan myös muotoilla ja suunnitella visuaalisesti sellaiseksi, että se sopii kiinteistön arkkitehtuuriin. Laitilan IP-Työ Oy on toimittanut kattokonehuoneita tasaisesti yli 20 vuoden ajan erilaisiin kohteisiin, mm. kerrostaloihin, kouluihin ja erilaisiin tehtaisiin, suurimpana kokonaisuutena Uudenkaupungin Soijatehtaan 850 t:n kattokonehuone asennettuna.

Konehuone valmistetaan ja kootaan Laitilan IP-Työn tiloissa, jonka jälkeen valmis kokonaisuus kiinnitetään kohteen rakenteisiin ja tekniikka kytketään. Valmiin elementin etu on se, että se valmistuu helposti sääolosuhteista huolimatta. – Rakentajan ei huonojen sääolosuhteiden takia tarvitse miettiä sääsuojausta, kun konehuone kootaan sisällä hallissa. Valmis tuote vain asennetaan paikoilleen helposti ja nopeasti. Konehuoneen tekeminen ei myöskään ole riippuvainen muusta rakentamisesta kohteessa, kun sen valmistus tapahtuu muualla, ja sillä voi välttää myöhästymisiä, Teemu Aulin kertoo.