Satakunnan_lasi_solid_house_300_CMYK

Nauti puutarhasta vuoden ympäri

Suomen ilmaston takia moni sulkee itsensä sisätiloihin syksyn ja talven ajaksi, vaikka terassista ja puutarhasta oikeastaan voisi nauttia vuoden ympäri. Satakunnan Lasi on monipuolinen toimija, joka voi luoda unelmiesi lasitetun terassin tai talvipuutarhan. – Ulkotilasta ja pihasta voidaan tehdä toinen olohuone, jossa voi nauttia myös kylmillä keleillä, yrittäjä Jussi Järvinen kertoo. Lasitettu ratkaisu on lisäksi hyvä energianlähde aurinkoisella kelillä, sillä se kerää lämpöä ja eristää kylmää. – Eristetty lasi pitää yleensä lämpötilan kymmenen astetta lämpimämpänä kuin ulkona. Lisälämpöä saa myös käyttämällä lämpölasia tai lämmittimiä. Mahdollisuudet ovat monet.

Järvinen on toiminut lasirakentamisen parissa jo 15-vuotiaasta asti, ja oli aina haaveillut omasta yrityksestä. Kymmenen vuotta sitten haave toteutui, kun Järvinen omasta autotallista käsin ryhtyi ottamaan tilauksia vastaan. Tänään Satakunnan Lasi on menestyksekäs lasikorjauksiin- ja rakentamiseen sekä lasituspalveluihin erikoistunut yritys.

Lasin käyttö rakentamisessa on kasvanut viime vuosikymmeniin verrattuna, esimerkiksi sauna- ja pesutiloihin toivotaan lasia yhä enemmän. Se on myös suosittu sisustuselementti keittiössä, ja kaiteena se koristaa portaita kauniisti.

Satakunnan Lasi toimitti hiljattain noin 300 peiliä Porin Naisten- ja lastensairaalaan sekä rakensi vastaanottotiskit yhteistyössä puukalusteyrityksen kanssa. – On hienoa, että paikallisia toimijoita käytetään, samalla paikallisilla toimijoilla on myös oltava tarpeeksi osaamista mitä tarjota, Järvinen toteaa.