anouar-cheffi20160918_9503

Nopeampi kuin palomies

www.lvi-express.fi

 

Kerran erään taloyhtiön parvekkeelta tuli savua. Hädissään ollut isännöitsijä soitti sattumalta LVI-Express Oy:n toimitusjohtaja Cheffi Anouarille.

– Olin lähellä, joten menin paikan päälle katsomaan tilannetta. Huomasin että parvekkeella paloi peltiämpäriin tumpattu tupakka, hain vettä ja sammutin palon. Juuri silloin palomies saapui myös paikalle ja totesimme, että olin ollut jopa nopeampi kuin palomies, Anouar naurahtaa.

Palvelun nopeus on myös LVI-Express Oy:n valttikortti, jota myös asiakkaat arvostavat. Kun esimerkiksi vesivahinko sattuu, on ihmisillä yleensä hätä. Ammattitaitoinen putkimies halutaan paikalle niin pian kuin mahdollista.

– Olemme tottuneet päivystystyöhön ja pääsemme apuun jopa puolen tunnin sisällä asiakkaan soitosta. Nopeus tulee hyvästä sijainnista lähellä keskustaa, jossa myös suurin osa työkohteistamme on, Anouar sanoo.

Myös työn jälki puhuu puolestaan

Suurin osa LVI-Express Oy:n töistä on erilaisia LVI- ja vesivahinkokorjauksia. Nopeuden ohella yritys tunnetaan myös laadukkaasta työjäljestään. – Ala on arka, eikä firma pysy pystyssä pitkään, jos työn laadussa on huomautettavaa. Me teemme aina tarkkaa jälkeä ja olemme ottaneet opiksi aiemmista virheistämme. Päivystyksen myötä näemme paljon vesivahinkokohteita, joten tiedämme myös sitä kautta, mistä mahdolliset ongelmat yleensä saavat alkunsa, Anouar kertoo. LVI-Express Oy:n omissa kohteissa vesivahinkoja ei ole sattunut vuosiin, mistä yrittäjä on syystäkin ylpeä.

LVI-Express Oy:llä on myös oma loka-auto, jolla tehdään viemäripuhdistuksia ja rasvakaivojen tyhjennyksiä. – Meillä loka-auton mukana kulkee aina myös putkimies, mikä on muualla suhteellisen harvinaista, Anouar sanoo.

Luottamus saavutettu jo varhain

Tunisialaistaustainen, putkiteknikon koulutuksen kotimaassaan saanut Anouar perusti LVI-Express Oy:n vuonna 1993. Sitä ennen hän oli toiminut LVI-asentajana muiden palkkalistoilla. Anouar ei koe, että ulkomaalaistausta olisi haitannut hänen toimimistaan yrittäjänä. – LVI-asentajana toimiessani loin hyvät välit tilaajiin ja he kiinnostuivat tekemään yhteistyötä kanssani. Asiakaspiirini on oppinut tuntemaan minut ja arvostaa hyvin hoidettua työtä. Luottamus on kaikista tärkein tekijä alalla menestymiseen, hän sanoo.

Kun Anouar aloitti yrittäjänä, oli LVI-alan pätevistä ammattilaisista jopa pulaa. – Tähän päivään mennessä LVI-asentajia on koulutettu paljon lisää ja kansainvälistymisen myötä työntekijöitä tulee Suomeen myös ulkomailta. Töitä on koko ajan enemmän, sillä monet vanhat talot tulevat nyt saneerausikään, hän kertoo.

Omat kohteet tukevat yrityksen toimintaa

Etenkin pääkaupunkiseudulla vanhoja putkistoja korjataan ja uusitaan tiuhaan tahtiin. – Olen käynyt Helsingissä varmaan joka toisessa talossa putkihommissa, Anouar naurahtaa. Pääkaupungin kiinteistöt ovat keskenään hyvin erilaisia. Haasteellisimpia työskentelypaikkoja ovat toimitusjohtajan mukaan pienet ja ahtaat kylpyhuoneet, joita vanhoista taloista löytyy paljon.

LVI-Express Oy:n asiakaskuntaan kuuluvat monet Eiran arvokiinteistöt sekä esimerkiksi Ranskan suurlähetystö, jossa muun muassa yrityksen monipuolisesta kielitaidosta (ranska, englanti, arabia) on ollut suurta hyötyä. Anouar ei silti luokittele asiakkaitaan millään tavoin, vaan arvostaa yhtä lailla jokaista heistä. – Kaikki maksavat ja palveluihimme luottavat asiakkaat ovat meille hyviä, hän sanoo.

Putkitöiden ohella LVI-Express Oy tekee myös pienimuotoista remonttitoimintaa. – Ostamme huonossa kunnossa olevia kiinteistöjä, remontoimme ne ja myymme eteenpäin. Kyseinen sivubisnes on auttanut yritystä pyörimään, sillä hiljaisempina hetkinä asentajat voivat työskennellä omissa kohteissamme, Anouar kertoo. Yrityksen omistuksessa olevia kohteita varten Anouar on perustanut Cheffi Group Oy:n, jonka alla myös LVI-Express Oy käytännössä toimii.