Ovitek_solid_house_magazine_300_CMYK

Nosto-ovista teräsrakenteisiin

Ovitek Oy on toiminut nosto-ovien maahantuojana ja asentajana Satakunnan alueella jo useiden vuosien ajan. Nosto-ovien rinnalle yrityksen varsinaisiksi pääartikkeleiksi ovat kuitenkin viime aikoina nousseet teräs- ja alumiinirakentaminen. – Teräsrakenteita löytyy nykyään lähes jokaisesta rakennuskohteesta, siksi olemme alkaneet panostaa erityisesti niihin, kertoo Pasi Lempinen. – Toinen merkittävä toiminnan alue liittyy alumiinirakentamiseen, – oviin, ikkunoihin ja lasijulkisivuihin.

Yrityksellä on isot toimitilat Eurassa, jossa kaikki tuotteet nosto-ovia lukuun ottamatta valmistetaan. Hiljattain Ovitek Oy:lle myönnettiin myös teräsrakenteiden CE-merkintäoikeus, mikä on käytännössä tae tuotteen laadusta. Laadusta kertovat myös yrityksen vaikuttavat referenssikohteet; niihin lukeutuu mm. Porin uusi naisten- ja lastensairaala, jonne Ovitek on toimittanut mm. teräsrakenteita ja lasijulkisivuja. Tällä hetkellä käynnissä on myös monia muita kiinnostavia projekteja, joissa Ovitek Oy on mukana tuotteiden toimittajana, kuten Rauman Merikoulun ja Porin Jäähallin saneeraukset. Suuret kohteet ovat pelastaneet Ovitekin rakentamisen lamavuosilta, ja esimerkiksi viime vuonna yrityksen liikevaihto kasvoi yli 30 % vuoteen 2013 verrattuna.

Useimmiten teräsrakenteet ovat tehtaalla valmistettavia, lähes valmiita kokokoonpanoja, joten niiden kasaaminen työmaalla vie vain hetken. – Teräsrungon pystyttämisessä puhutaan vain muutamista päivistä, kertoo Lempinen. Nopeutensa vuoksi teräsrakenteita suositaankin etenkin teollisuusrakentamisessa työmaiden ollessa siellä usein äärimmäisen kiivastahtisia.