auranmaanrakennustyo

Nyt kannattaa saneerata

Uudisrakentaminen elää tällä hetkellä haasteellisia aikoja heikon taloustilanteen vuoksi ja siksi useat rakennusliikkeet ovatkin joutuneet siirtämään painopistettään enemmän korjausrakentamiseen päin. Vielä muutamia vuosia sitten myös Auranmaan rakennustyö Oy:n ja sen tytäryhtiöksi pian sulautuvan Rakennusliike L&A Toivosen urakoista suurin osa oli omaa uudistuotantoa, mutta tällä hetkellä yrittäjät Turkka Toivonen ja Kalle Arvola saavat elantonsa pitkälti kattoremonteista. – Niistä on tullut jo melkein muoti-ilmiö, pohdiskelevat yrittäjät hymyssä suin.

Syy remontointi-innostukseen lienee myös hinnoissa, jotka ovat laskeneet rakennusliikkeiden kovan kilpailun myötä, ja kattoremontinkin saa nyt jopa 30 % halvemmalla kuin vielä viisi vuotta sitten. Lisäksi monet 1980-luvulla ja sitä aiemmin rakennetut katot ovat jo selkeästi saneerauksen tarpeessa. Pellit hilseilevät, aluskatteet ovat huonolaatuisia tai olemattomia ja loiva katto saattaa kaivata korotusta ennen lisälämmöneristeiden asentamista.

Tulevaisuudessa rakennustilanne saattaakin jälleen muuttua, sillä Auran alue on kasvanut viime aikoina hurjaa vauhtia ja tonttien hinnat alkavat olla jo lähes samaa tasoa kuin Turussa. Myös Auranmaan rakennustyöllä on muutamia tontteja Vanhan maantien alueella odottelemassa sinne pian nousevia paritaloja. – Kyseiset kohteet ovat pienille perheille sopivia, noin 80 m² kolmioita autotalleineen ja saunoineen, mutta rakennamme tilauksesta myös muunlaisia pientaloja, yrittäjät kertovat.