Turun Haalarituote Oy valmistaa kestävät työasut ja -haalarit painatuksineen omissa tuotantotiloissaan Liedossa.

Oikealla asenteella syntyy tulosta

www.haalarituote.fi

Kun Pirjo Akolahti kaksi vuotta sitten osti perinteikkään Turun Haalarituote Oy:n liiketoiminnan, ei hän tiennyt vaatetusalasta juuri mitään. Turvallisuusalalta haalaritehtailijaksi ryhtynyt Akolahti luotti yrityksen kokeneeseen henkilöstökaartiin, joka opastikin uuden toimitusjohtajan mielellään haalarituotannon saloihin. − Kun alalle tulee täysin noviisina, ei ole myöskään minkäänlaista painolastia mukanaan. Silloin on helppo keskittyä omaan tekemiseen, Akolahti summaa.

Uuden toimitusjohtajan ja Turun telakalta kantautuneiden positiivisten uutisten myötä Turun Haalarituote on kasvattanut kahden vuoden aikana liikevaihtoaan lähes 40 %. Seuraavan kolmen vuoden aikana yritys tavoittelee jopa kahdenkymmenen prosentin kasvua ja mahdollisesti liiketoiminnan laajentamista. − Se vaatii yrittämistä, yhdessä tekemistä jatyöntekijöiden sekä asiakkaiden mukaan ottamista suunnitteluun, Akolahti kertoo. Moni työntekjä on ollut Turun Haalarituotteen palveluksessa jo yli 20 vuoden ajan, joten yhdessä on koettu niin hyviä kuin heikompiakin aikoja. − Samassa veneessä tässä ollaan, tiivistää tuotannon esimies Erja Kuula.

Vaikka viiden vuoden kuluessa yrityksestä on eläköitymässä 3−4 työntekijää, Akolahti ei näe sitä haasteena, vaan ennemminkin mahdollisuutena. Vastikään kolme työntekijää rekrytoituaan hän tietää, että Suomesta löytyy ammattitaitoisia ompelijoita. Kolmentoista työntekijän voimin toimiva yritys ei aio kasvattaa henkilöstömääräänsä aivan vielä, vaikka se kuuluukin tulevaisuuden tavoitteisiin.

Turun Haalarituote Oy valmistaa kestävät työasut ja -haalarit painatuksineen omissa tuotantotiloissaan Liedossa. Täysin kotimaiset työasut tehdään suomalaisten mitoitusten mukaan, myös räätälöidysti.