Filter Partnerin satojen tuotteiden valikoimista löytyvät suodattimet joka tarpeeseen erikoissuodattimia myöten.

Oikeilla valinnoilla kohti puhtaampaa ilmaa

Ilman epäpuhtauksien poistoon liittyvät vaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Tekniikka kehittyy ja materiaalit muuttuvat, mutta perusperiaatteet säilyvät: tavoitteena on sisään­tulevan ilman suodattaminen.

Filter Partner Oy toimii nimensä mukaan asiakkaan kumppanina matkalla kohti puhtaampaa sisäilmaa. Ilmanvaihtosuodattimien asiantuntijat Markku Lahtinen ja Erno Kemppinen selvittävät yleisimpiä yleisilmanvaihdon ja tuotannon prosessisuodatuksen ongelmakohtia, joihin he päivittäin työssään törmäävät. Koneellinen ilmanvaihto yleistyy, mutta jos laitteen huolto unohtuu – tai siitä huolehditaan liikaa – ei suodatuksesta saada parasta tehoa irti. Oikealla hoidolla suodatin suojelee laitetta, tehostaa lämmön talteenottoa ja säästää selvää energiaa.

Kiinnitä huomiota suodattimen vaihtoväliin

Perusääntönä on vaihtaa suodatin kahdesti vuodessa. Monessa taloyhtiössä on siirrytty tiheämpään tahtiin, ja suodattimia vaihdetaan jopa 4–5 kertaa vuodessa. – Kasvukeskuksissa, missä rakennetaan paljon ja ilmassa on runsaasti rakennuspölyä, tiheämpi vaihtoväli voi olla aiheellinen, mutta pääsääntöisesti kahdesti vuodessa riittää, Kemppinen selvittää. – Kannattaa kuitenkin muistaa, että suodattimen suorituskyky on heikoimmillaan heti vaihdon jälkeen.

Lahtinen avaa suodattimen elinkaarta. – Suorituskyky nousee käytössä: suodatin nappaa epäpuhtaudet parhaiten, kun se on jo vähäsen tukossa, eli noin 2–4 viikon käytön jälkeen. Kun suodatin menee liian tukkoon, suorituskyky heikkenee jälleen. Hän suosittelee muistisäännön luomista. Yhdelle sopii suodattimen vaihto joulusiivon aikaan ja juhannuksen alla, toiselle syksyllä haravoinnin yhteydessä ja keväällä, kun katupölyä puhdistetaan. – Silloin kannattaa muistaa suodattimen elinkaari – koska puhdas suodatin on heikompi, kannattaa se vaihtaa vasta, kun kadut on putsattu.

Laitteen sijainnilla on merkitystä

Ilmanvaihtolaitteiden ennakkohuoltoon on alettu miesten mukaan panostaa niin kotitalouksissa, taloyhtiöissä kuin tuotantolaitoksissa. – Laiminlyönti voi tulla kalliiksi. Huolto maksaa, mutta uuden laitteen hankinta välinpitämättömyyden vuoksi maksaa enemmän, Lahtinen muistuttaa. Myös laitteen sijaintiin on syytä kiinnittää huomiota. – Piilotettu laite unohtuu helpommin, ja hankala sijainti vaikeuttaa sekä huoltoa että suodattimen vaihtoa.

Entistä suomalaisempi suodatin

Filter Partnerin satojen tuotteiden valikoimista löytyvät suodattimet joka tarpeeseen erikoissuodattimia myöten. Omaan tuotantoon ja erityisesti asuntokohtaisten koneiden suodattimien valmistukseen panostetaan toden teolla. Uuden tuotantojärjestelmän ansiosta suurin osa Filter Partnerin suodattimista on nyt täysin kotimaisia. – Asiakkaalle se tarkoittaa entistä joustavampaa asiakaspalvelua ja nopeampaa toimitusta, Kemppinen toteaa. – Oman tuotannon ansiosta pystyimme reagoimaan nopeasti. Kriittisessä tilanteessa uudet suodattimet voi saada jopa seuraavana päivänä, hän lisää.

Korkean kotimaisuusasteen ohessa oma tuotanto työllistää. Salossa sijaitsevan Filter Partnerin asiakkaita ovat mm. taloyhtiöt, tuotantolaitokset, sairaalat ym. aina Hangosta Rovaniemelle asti. – Me emme missään nimessä ole vain tilauksia vastaanottava yritys, vaan asiakkaan partneri puhtaamman sisäilman puolesta. Henkilökohtainen palvelu on meille kunnia-asia, ja pyrimme aina ratkaisemaan ongelmat paikan päällä asiakkaan kanssa keskustellen, Lahtinen täydentää.