Paikallinen ja palveleva rautakauppa

www.rauta-apaja.com

 

Janita ja Mikko Tuitun ensimmäinen vuosi Rautanet-kauppiaina oli täynnä haasteita, oppimista ja onnistumisen iloa. Hyppy metallialalta tuntemattomaan oli valtava, mutta jokainen päivä on ollut ikimuistoinen.

Joulukuussa 2015 yli 20 vuoden ajan Mynämäellä palvellut Rauta-Apaja Oy sai uudet omistajat. Yrittäjyys ei Tuitulle ollut uutta, mutta rautakauppiaan rooli oli. Janita Tuittu myöntää alanvaihdon vaatineen lievää hulluutta, mutta tarjouksesta oli vaikea kieltäytyä. Paikallisten tuntema kauppa, sijainti ja konsepti oli valmiina – enää vaadittiin valtava määrä rohkeutta ja oppimishalua. – Rauta-Apajassa pitkään työskennellyt, kokenut ja asiantunteva henkilökunta on ollut meille elintärkeä voimavara, pariskunta kiittelee.

Aitoa panostusta palvelun laatuun

Yrityskauppa ei ole oikotie onneen ja menestykseen, vaan se vaatii työtä, omistautumista ja muuntautumiskykyä. Varsinkin pienellä, alle 8 000 asukkaan paikkakunnalla, josta on vain kivenheitto yhteen Suomen suurimmista kaupungeista. Mynämäeltä ei ole syytä lähteä Turkuun, sillä oma paikallinen palvelee paremmin. – Meillä asiakas saa henkilökohtaista palvelua alusta loppuun. Autamme kantamaan ostokset autoon tai tuomme ne kotiin asti, Tuitut lupaavat. Yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa mahdollistaa kokonaisvaltaisen palvelun. Luotettavan kumppaniverkoston kautta löytyy apu kylpyhuoneremontista ulko-oven vaihtoon.

Tuoteperhe kasvaa kysynnän mukaan

Tuitut ovat olleet tyytyväisiä Rautanet-ketjun tukeen. Apua on saatavilla, mutta tuotteet ovat kauppiaan päätettävissä. – Meillä on laaja ja monipuolinen valikoima, ja jokainen tuote ominaisuuksineen on opittava tuntemaan. Pienellä paikkakunnalla haasteena on myös pieni varasto – valikoima on osattava pitää juuri oikeanlaisena, jotta voimme tarjota asiakkaalle parasta mahdollista palvelua, Tuitut toteavat. Kuluneen vuoden aikana Rauta-Apajan tuoteperhe on laajentunut muun muassa työvaatteilla ja sisustustuotteilla, ja se kasvaa kysynnän mukaan.

Rauta-Apaja todistaa, että pienestäkin rautakaupasta kannattaa kysyä ennen ajomatkaa isompaan. – Kuluttajan mielessä elää usein harhaluulo siitä, että suuressa ketjuliikkeessä olisi halvempaa. Meillä on monipuolinen valikoima, samat hinnat kuin muualla – ja aidosti parempi palvelu.