Rauplan_solid_house_300_CMYK

Paloturvallisuudesta ei pidä tinkiä

Tutustu yritykseen www.rauplan.com

Sammuttimet ja palovaroittimet eivät ole ikuisia, niitä tulisi tarkistaa ja huoltaa säännöllisin väliajoin. – Sammuttimia suositellaan huollettaviksi kahden vuoden välein, mutta esimerkiksi veneissä huolto tulisi tehdä vuosittain, kertoo Rauplan Oy:n toimitusjohtaja Paavo Suorsa. Rauplanin asiantuntevat työntekijät tekevät tarkastuksia kohteissa ja hoitavat myös laitteiden huollot. Lisäksi yritys tekee tarpeellisia paloturvallisuuskartoituksia ja pelastussuunnitelmia sekä järjestää koulutuksia kohteissa. – Pitäkää pelastussuunnitelmat ajan tasalla, Suorsa toivoo.

Perinteiset välineet, kuten sankoruiskut ja palosangot, pitävät Suorsan mukaan pintansa myös tämän päivän markkinoilla. Sammuttimien myynti on kasvanut vuosi vuodelta ja joka kodissa pakollisia palovaroittimia menee myös kaupaksi. Suorsan mukaan myös sammutinpeite olisi hyvä olla kaikissa kohteissa. – Sammutinpeite on hyvä tuote eikä se maksa paljon. Se menee pieneen tilaan, joten se sopii kohteeseen kuin kohteeseen. Vaikka käyttö- ja huolto-ohjeet löytyvät laitteista, Rauplanissa uusi käyttäjä saa aina henkilökohtaisen opastuksen laitteen toiminnasta.

Vaikka hintakilpailu Varsinais-Suomen alueella on kovaa, laadukkaista tuotteistaan ja luotettavista asiantuntijapalveluistaan tunnettu Rauplan tietää omien tuotteidensa puhuvan puolestaan. Yrityksen valmistamat tuotteet ovat niittäneet suosiota ulkomaita myöten. Vaikka vientiin aiotaan panostaa myös tulevaisuudessa, kotimaa on edelleen tärkein. – Olemme mieluusti mukana myös uudiskohteissa, Suorsa muistuttaa.