JH-sprinkleri_solid_house11_300_CMYK

Paloturvallisuus tehokkaasti kuntoon

Uutta kiinteistöä rakennettaessa on monia asioita, jotka pitää ottaa huomioon. Yksi tärkeimmistä päätöksistä on kuitenkin paloturvallisuus ja sprinklerijärjestelmän mahdollinen tarpeellisuus.

Paloturvallisuusvaatimusten tiukentuessa myös sprinklerijärjestelmien asentaminen on yleistymässä. Valtakunnallinen sammutusjärjestelmäurakoija JH-Sprinkleriurakointi Oy on asentanut sprinklerijärjestelmiä, jotka ovat pelastaneet mm. ihmishenkiä ja kiinteistöjä.

Sprinkleri tuo kiinteistöön turvallisuutta

Sprinklerin tehokkuus perustuu siihen, että se aloittaa sammuttamisen heti tulipalon havaitessaan. Sprinkleri laukeaa lämmöstä yksi kerrallaan. Ensimmäisenä laukeaa paloa lähimpänä oleva sprinkleri, jonka tehtävä on jäähdyttää ja sammuttaa alkanut tulipalo. – Sprinklerin ensisijaisena tehtävänä on omaisuuden ja henkilöiden turvaaminen, kertoo JH-Sprinkleriurakoinnin toimitusjohtaja Jani Hämäläinen.

Sprinklerijärjestelmän tarpeellisuus kannattaa ottaa huomioon jo uutta kiinteistöä rakennettaessa. Uusien palosäädösten mukaan esimerkiksi kaikissa hoivakodeissa tulee olla sprinklerit. Laki velvoittaa myös järjestelmän asentamisen 3-kerroksisiin puukerrostaloihin. Järjestelmän voi halutessaan laittaa myös myöhemmin, mutta jälkikäteen pinta-asennettuna järjestelmä ei välttämättä ole kovin esteettinen.

JH-Sprinkleriurakointi asentaa sprinklerijärjestelmiä kaikenlaisiin kohteisiin. Vuonna 2008 perustettu yritys on vuosien varrella ollut toteuttamassa mm. vanhainkoteja, pysäköintitaloja, hotelleja, teollisuuskiinteistöjä ja voimalaitoksia. Yritys tekee järjestelmien asennukset aina suunnittelusta lähtien loppudokumentointiin ja luovutukseen asti. Jotta toiminta kohteessa olisi mahdollisimman tehokasta, komponentit valmistetaan etukäteen yrityksen toimipisteessä.

Yrityksen huikea kasvutarina

JH-Sprinkleriurakointi toteutti sprinklerijärjestelmien asennusta aluksi alihankintana suurille sammutusalan yrityksille. Vuodet kerryttivät lisää ammattitaitoa ja henkilöstöä, ja vuonna 2013 yritys alkoi tehdä sprinklerijärjestelmiä omiin nimiinsä. Samalla laajeni myös yrityksen johto, kun Jarmo Kemppainen ja Tomi Parkkinen tulivat osakkaiksi. Vuodesta 2013 yritys on kasvanut ja kehittynyt entisestään. Yrityksen liikevaihto vuonna 2015 on n. 4,3 miljoonaa euroa.

Kasvun takana on ennen kaikkea asiakastyytyväisyys, johon yrityksessä on panostettu erityisen paljon. Hyvin tehty työ ja kilpailukykyinen hinta yhdistettynä tehokkuuteen on yrityksen menestyksen avain. – Kustannustehokkuus on tällä alalla valttia. Olemme saaneet kentältä kiitosta hyvästä toimintatavastamme, Hämäläinen kertoo.

Tulevaisuudessa yrityksen tavoitteena on kehittää toimintaa entisestään, mutta Hämäläisen mukaan laajentumista tai työn kasvua ei tavoitella uhkaamalla nykyistä toteutustapaa: – Tavoitteena on pitää asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla ja tietenkin myös parantaa sitä. Tyytyväinen asiakas on kaiken lähtökohta. Muu kasvu tulee ajan kanssa, jos on tullakseen, Hämäläinen sanoo.