Paloff Group Oy on yrittäjävetoinen paloturvallisuuteen keskittynyt konsernikokonaisuus, joka haluaa tarjota asiakkaalle palvelut suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon.

Paloturvallisuutta parantamassa

PALOFF_160www.paloff.com

 

Onko paloturvallisuuden saralla mahdollista saada kaikki palvelut yhdestä ja samasta paikasta? Paloff Groupilla uskotaan, että on.

Kesällä 2017 perustetun Paloff Group Oy konsernin liiketoimintamalli pitää sisällään yksinkertaisen ja selkeän ajatuksen.

– Me olemme yrittäjävetoinen paloturvallisuuteen keskittynyt konsernikokonaisuus, joka haluaa tarjota asiakkaalle palvelut suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon, selkeyttää Paloff Groupin toimitusjohtaja Jarkko Tuuri.

Vaikka yhteenliittymä onkin vasta perustettu, on siihen kuuluvilla yhtiöillä takanaan jo vuosien kokemus. Konsernin suunnittelupuolesta vastaavina yhtiöinä toimivat paloturvallisuuden ja talotekniikan osalta Novecom Oy sekä  LVIA-tekniikkaan erikoistunut insinööritoimisto Hewal Oy. JH-Sprinkleriurakointi Oy keskittyy automaattisten sammutuslaitteiden asennuksiin ja suunnitteluihin, kun taas JH-Sprinklerihuolto Oy nimensä mukaisesti toteuttaa korjaukset, huollot ja määräaikaistarkistukset. Lisäksi uutuutena mukaan on perustettu Paloff Palokatkoasennus Oy, joka tarjoaa asiakaskunnalle palokatkoasennuksia ja –urakointia.

– Me emme ainoastaan pysty palvelemaan asiakasta kokonaisvaltaisesti, vaan myös kattavan toimipisteverkostomme kautta ympäri Suomen. Suurin osa asiakaskunnasta sijaitsee toki Helsingin ja Oulun välissä, mutta hoidamme kyllä kaikki mahdolliset kohteet Pohjois-Suomea myöten, kertoo JH-Sprinkleriurakointi Oy:n toimitusjohtaja Jani Hämäläinen.

Onnistuneita ratkaisuja

Maanlaajuinen palveluverkosto ja kokonaisvaltainen tuotantoketju alusta loppuun saakka ilman irrallisia prosesseja takaa sen, että projektit toimivat, aikataulut pitävät ja kustannustehokkuus säilyy. Ehkäpä tämän johdosta Paloff Groupin yhtiöiden referensseissä löytyykin viimeajoilta monta mielenkiintoista projektia. Raumalla on tehty HK Scanin tuotantolaitoksen sprinklerijärjestelmän toteutus, Turusta listalta löytyy muun muassa Medisiina D ja OP-ryhmän sairaala ja Koskenkorvalla Altian tehtaan biovoimalaitos, jossa vastattiin koko laitoksen paloturvallisuuden suunnittelusta ja valvonnasta sekä sprinkleriasennuksista.

Me olemme yrittäjävetoinen paloturvallisuuteen keskittynyt konsernikokonaisuus, joka haluaa tarjota asiakkaalle palvelut suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon.

Oli kyse sitten pienestä tai suuresta kohteesta on konsernin toimintaperiaate kuitenkin aina sama. Toiminnassaan Paloff Group nojaa selkeisiin arvoihin, joita ovat luotettavuus, asiakaslähtöisyys ja yrittäjähenkisyys. Pääasia on se, että asiakkaalle annetut lupaukset pidetään, ja että kaikki tehdään lakien ja sääntöjen mukaisesti, onhan kyse turvallisuudesta.

– Paloturvallisuuteen liittyy henkilöturvallisuus, se on ihmishenkien säästämistä ja ihmisten loukkaantumisen estämistä, mutta myös rakennusten ja niissä olevan omaisuuden suojelemista, Tuuri muotoilee.

Puurakentamisen paluu

Puutalojen rakentaminen yleistyy kaiken aikaa, ja mielenkiintoisia projekteja käynnistellään ympäri maan. Ala on siis nosteessa, mutta minään varsinaisena puurakentamisen perinnemaana ei Suomea vielä tällä hetkellä voida pitää. Paloff Groupilla kuitenkin on jo viimevuosien varrelta kokemusta ja osaamista puukohteiden suunnittelun sekä toteutuksen osalta.

– Me pystymme ja haluamme tarjota puurakennusten rakennuttajille paloteknistä suunnittelua ja toteutusta, koska olemme jo viimevuosien ajan pystyneet perehtymään asiaan, toteaa Hämäläinen.

Tavoitteet tiedossa

Lainsäädäntö alalla tiukkenee kaiken aikaa, joten osaamisvaatimukset kasvavat. Pelkkä kokemus ei riitä, vaan kouluttautumista ja kehittymistä vaaditaan. Tämän lisäksi myös itse paloturvallisuudelta vaaditaan enemmän.

– Esimerkiksi sprinklerijärjestelmiä tullaan vaatimaan yhä useampiin kohteisiin jatkossa, arvioi Hämäläinen.

Mitä itse konsernin tavoitteisiin tulee, on miehillä kuitenkin jo visiot, missiot ja arvot selkeästi kohdallaan. Tuuri ei jarruttele, kun hän ilmoittaa tähtäimessä olevat tavoitteet.

– Kolmen vuoden tavoitteena on olla johtava paloturvallisuusalan asiantuntija Suomessa ja toimintaa on tarkoitus siihen mennessä myös laajentaa muihin Pohjoismaihin.

Tavoite on korkealla, mutta se on miesten mukaan realistinen. Kaikki Paloff Groupin sisältämät yhtiöt ovat nimittäin olleet voimakkaasti kehittyviä ja kasvavia. Suunnitelmat eivät siis ole tuulesta temmattuja