DSC00282_MUOKATTU

Parempaa työ- turvallisuutta oikein asennetuilla rakennus- telineillä

Ammattilaisten asentamat rakennustelineet takaavat koko henkilöstölle turvallisen työympäristön. Samasta syystä telineisiin ei saisi koskaan tehdä muutoksia omin päin.

Ahto-konserniin kuuluva Construction Partner Ahto Oy on vuonna 2010 perustettu yritys, jonka toiminta koostuu pääosin rakennustelineasennuksista. Yrityksen liikevaihto on viime vuosina moninkertaistunut ja nyt myös tytär­yhtiö on valmiina ponnistamaan Ruotsin markkinoille, jotka ovat vielä kotimaatakin haasteellisemmat. – Kasvun taustalla on johdon organisointi ja se, että olen rakentanut firmaa ennen kaikkea ylhäältä alaspäin, arvioi toimitusjohtaja Erik Ahto.

Tulevaisuus näyttää hyvältä

Construction Partner Ahto Oy asentaa rakennustelineitä sekä tehtaille että rakennusliikkeille. Työ on pitkälti sesonkiluontoista, joten talvisin alan hieman uinuessa yritys työllistää noin 30 henkilöä, kun taas kesällä 50–60. Globalisoituminen ja sen lisäämä ulkomaalaisen työvoiman määrä tuovat alalle omat haasteensa, mutta Ahdon yritys on kuitenkin pystynyt kasvattamaan tilauskantaansa tasaiseen tahtiin. – Näkymät ovat tällä hetkellä tosi hyvät. Olemme alihankkijoina mukana sekä Eduskuntatalon että Lastensairaalan työmaalla ja kaksi päätilaajaamme ovat pystyneet työllistämään meidät muutenkin erittäin hyvin, toimitusjohtaja kertoo. Näiden lisäksi yritys on myös mukana Äänekoskelle valmisteilla olevassa uudessa Metsä-Fibren Btt projektissa, Kilpilahdessa Nesteen jalostamolla sekä Helsingin Energialla. – Kehitämme jatkuvasti laadunvalvontaamme, mikä varmasti osaltaan on lisännyt luotettavuuttamme tilaajien parissa, arvelee Ahto menestyksen taustatekijöitä.

Turvallisuus on kaiken A ja O

Toimivan työnjohdon ja organisoinnin kautta saavutetaan parhain mahdollinen lopputulos, tasainen laatu sekä korkea työturvallisuuden taso, mikä onkin telineasennuksissa ensiarvoisen tärkeää. Vielä 1970-luvulla työmailla näki jos jonkinlaista tee-se-itse-viritelmää, mutta ne päivät ovat onneksi jo historiaa. – Työturvallisuudessa on menty paljon eteenpäin, telinetarkastuksia tehdään viikoittain ja vakavia onnettomuuksia sattuu todella vähän, Ahto toteaa. – Usein pahimmat tapaturmat sattuvat kuitenkin silloin, kun rakennusliikkeen omat työntekijät menevät tekemään muutoksia telineisiin. Toivoisin kaikkien ymmärtävän, että silloin leikitään aina ihmisten hengillä, Ahto muistuttaa.