Ruutu Kaihdin Oy on tuonut markkinoille uudenlaisen tuotesarjan, jonka ansiosta lasitettu parveke muuttuu tuskaisen kuumasta pätsistä leppoisaksi kesäterassiksi.

Parvekekaihtimilla viihtyvyyttä ja viilennystä

Turkulainen Ruutu Kaihdin Oy on tuonut markkinoille uudenlaisen tuotesarjan, jonka ansiosta lasitettu parveke muuttuu tuskaisen kuumasta pätsistä leppoisaksi kesäterassiksi.

Lasitettu parveke tai terassi on viihtyisä kesänviettopaikka, mutta aurinkoisena päivänä tilasta tulee nopeasti tuskastuttavan kuuma. Lämpö johtuu parvekkeelta myös sisälle asuntoon tehden asukkaiden olosta kerrassaan sietämättömän. Turkulainen aurinkosuoja-alan asiantuntija Ruutu Kaihdin Oy on vastannut lasitettujen parvekkeiden aurinkosuojauksen kasvavaan kysyntään täysin uudella tuotesarjalla. Parvekekaihtimet estävät suoran auringonpaisteen ja lämpösäteilyn läpäisyn parvekkeelta avautuvia maisemia peittämättä.

Parvekekaihdin kestää käytössä

Parvekkeiden yksittäin aukeavat lasit vaativat erityisiä teknisiä ratkaisuja, jotta kaihtimet eivät estäisi lasien avausmekanismia. Toimitusjohtaja Mika Jalonen kertoo erilaisia vaihtoehtoja löytyvän joka tarpeeseen.

– Lasikohtaiset kaihtimet avautuvat lasin mukana, ja ne voivat olla joko kangasvekkikaihtimia tai parvekesälekaihtimia. Valikoimissamme on myös leveämpiä rullakaihtimia, jotka voidaan kiskon avulla siirtää pois avattavan lasin tieltä, Jalonen esittelee.

Parvekekaihtimien materiaalit ovat säänkestäviä ja ulkokäyttöön suunniteltu. Käyttöiäksi Jalonen lupaa 10–20 vuotta paikasta ja käyttökohteesta riippuen. Kaihtimien puhdistukseen sopii pölyharja, ja osassa materiaaleista pesun voi tarvittaessa suorittaa vedellä ja kevyellä saippualiuoksella.

Rullakaihdin ei peitä näköalaa

Screenkankaasta valmistettu rullakaihdin päästää läpi valoa, mutta antaa silti tehokkaan suojan lämpösäteilyä vastaan. Vaikka kangas ei itsessään ole kalvomaisen läpinäkyvä, se ei peitä parvekkeelta avautuvaa maisemaa. Värivaihtoehtoja on saatavilla useita, mutta suosituin värimaailma on neutraalit vaaleanharmaan ja harmaan eri sävyt.

– Parvekekaihtimet kannattaa ottaa osaksi suunnitelmaa taloyhtiön parvekelaseja tilattaessa. Näin varmistetaan parhaiten rakennuksen yhtenäinen ilme. Vaikka kaihtimet olisivatkin malliltaan erilaisia, yhtenäinen värimaailma korostaa koko talon julkisivua, Jalonen vinkkaa.

Kaikki Ruutu Kaihdin Oy:n tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaan ikkunalasien mittojen mukaan. Jokaisella jälleenmyyjällä kautta Suomen on oma mittaus- ja asennuspalvelu.

Aurinkosuoja säästää energiasyöpöiltä

Myös terassimarkiisit pitävät pintansa aurinkosuojamarkkinoilla. Vaikka Suomen kesä on lyhyt, markiisin avulla kesäkautta voidaan pidentää myöhäissyksyyn asti. Markiisi tarjoaa sääsuojan, ja sen alle voidaan asentaa lämpölamppuja tunnelman ja viihtyvyyden lisäämiseksi.

Jalonen haluaa muistuttaa aurinkosuojauksen vaikutuksesta energiatalouteen.

– Uudisrakennuksen energialaskelmia ei pitäisi milloinkaan tehdä huomioimatta aurinkosuojausta, jolla on merkittävä vaikutus jopa lämmöneristykseen ja erityisesti asunnon jäähdytystarpeeseen, hän huomauttaa.

Jalonen kertoo tutkimustulosten osoittavan, että aurinkosuojauksella voidaan säästää jopa 89 prosenttia jäähdytykseen käytettävän energian määrästä.