Rakennustoimisto Kosola Oy tarjoaa täydellistä palokatkopalvelua aina kartoituksesta asennukseen.

Pelastava asiantuntija

RAKENNUSTOIMISTO_KOSOLA_160www.rakennustoimistokosola.fi

 

Viime vuonna perustettu paloturvallisuusalan yritys Rakennustoimisto Kosola Oy on saanut hyvin jalansijaa alan markkinoilla Turussa. Vaikka yritys on nuori, sen toimitusjohtajalla Jussi Kosolalla on tietotaitoa monelta rakentamisen alalta.

Paloturvallisuusalalla Kosola on toiminut pitkään muun muassa kouluttajana ja teknisenä myyjänä.

− Monessa vanhassa rakennuksessa on puutteita paloturvallisuudessa, ja puutteellisia palokatkoja on myös 2000-luvun alun taloissa. Meitä työllistävät myös linjasaneeraukset, joiden yhteydessä asennamme määräysten mukaiset palokatkot, Kosola kertoo.

Jos yhdenkin hengen pystyy pelastamaan, on tämä työ sen arvoista.

Paloturvallisuusala on kehittynyt niin turvallisuusmääräysten kuin materiaalienkin osalta. Vaikka kehitys on ollut alalle monella tapaa hyvästä, Kosola toivoisi alan olevan vielä avoimempi ja yhteistyöhön kannustavampi. Rakennustoimisto Kosola Oy onkin siksi yhdessä Hiltin kanssa järjestämässä Turkuun koulutustapahtumia, joissa alan ammattilaiset voivat jakaa asiantuntijuuttaan ja hioa muun muassa tuotetietouttaan.

− Tällä alalla täytyy tietää mitä tekee. Tänä päivänä sellaista taika-ainetta ei olekaan, joka kävisi joka paikkaan. Ennen vanhaan käytettiin paljon punaista palouretaania, mutta nyt täytyy osata valita oikea materiaali oikeaan paikkaan, Kosola sanoo.

Rakennustoimisto Kosola Oy tarjoaa täydellistä palokatkopalvelua aina kartoituksesta asennukseen. Palokatkon merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä tulipalon sattuessa se hidastaa palon leviämistä ja antaa siten aikaa pelastautumiseen.

− Jos yhdenkin hengen pystyy pelastamaan, on tämä työ sen arvoista.