Turussa, Salossa, Helsingissä ja Oulussa palveleva Kaihdinliike Sandberg on pihan kattamisratkaisujen ja aurinkosuojien asiantuntija.

Pergola pidentää kesää

www.kaihdinliikesandberg.fi

 

Kun naapurissa pakataan terassikalusteita varastoon talven varalta, oman pihan kesähuoneessa, uniikissa pergolassa, tunnelmalliset illanvietot voivat jatkua pitkälle syksyyn.

Turussa, Salossa, Helsingissä ja Oulussa palveleva Kaihdinliike Sandberg on pihan kattamisratkaisujen ja aurinkosuojien asiantuntija. Yrityksen valikoimista löytyy markkinoiden kattavin valikoima kaihtimia, markiiseja ja pergola-terassikatoksia.

Mikä ihmeen pergola?

Jussi Sandberg kuvailee pergolaa modernina premiumtuotteena, joka jatkaa Suomen lyhyttä kesää tarjoten monikäyttöisen vaihtoehdon kuumille lasiterasseille. Alumiinirunkoinen pergola voidaan pystyttää rakennuksesta erilleen tai kiinnittää rakennuksen seinään.

– Pergoloita on yhtä monta erilaista kuin on käyttäjääkin, sillä terassikatos on yksilöitävissä käyttötarpeen mukaan, Sandberg selvittää.

Sähkökäyttöisten kattopaneelien ansiosta suoran auringonpaisteen ja varjon määrää voidaan säädellä toiveiden mukaan. Seiniä voidaan asentaa haluttu määrä. Materiaalivaihtoehtoina ovat ikkunallinen ja umpinainen screen-kangas tai liukulasiseinä. Seinien asennus onnistuu myös jälkeenpäin.

– Screen-verho antaa aurinkosuojan lisäksi myös näkösuojaa, mikä on toisinaan tarpeen erityisesti kaupunkialueilla, Sandberg huomauttaa.

Täysin uniikki kesähuone

Sandberg suosii alumiinirunkoista pergolaa sen helppohoitoisuuden ja pitkäikäisyyden vuoksi. Rungon värin voi valita 14 sävyvaihtoehdon joukosta.

– Suosituin on tällä hetkellä antrasiitti eli tumma harmaa. Lasiseinät ovat aina kirkasta tai tummennuskalvolla päällystettyä lasia, mutta screen-verhojen värivaihtoehdoissa vain taivas on rajana. Pergolasta voi siis helposti luoda/rakentaa omaa makua miellyttävän kokonaisuuden, Sandberg vinkkaa.

Enimmäismittojen puitteissa pergola voidaan toimittaa minkä kokoisena tahansa. Tyypillisin koko on Sandbergin mukaan 6 x 4 metriä. Omilla jaloillaan seisovaan pergolaan valitaan usein screen-verhot, joista yksi sivu on varustettu ikkunalla. Näin voidaan ihailla maisemia, vaikka sää ei sallisikaan seinien tai katon avaamista.

– Runkoon voidaan asentaa väriä vaihtava led-valaistus tunnelmaa luomaan. Myös pergolan kattoon on saatavilla integroidut valopaneelit, Sandberg lisää.

Suojaava sisustuselementti

Pergola toimii niin olohuoneen jatkeena kuin erillisenä oleskelutilanakin. Paloturvallisen materiaalin ja hormin läpivientimahdollisuuden ansiosta se voidaan asentaa myös kesäkeittiön katteeksi.

– Yhtä lailla pergola sopii autokatokseksi tai vaikkapa uima-altaan suojaksi. Terassikatos voidaan asentaa rantaan, rantasaunan jatkeeksi tai jopa tukevalle laiturille. Kestävä materiaali suojaa läpi talven, sillä se kantaa ainakin Etelä-Suomessa talven aikana satavan lumimäärän, Sandberg tietää.

Pergola vaatii hyvän perustuksen, joten suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin heti alkuvuodesta, jotta uusi terassikatos on valmiina kesän kynnyksellä. Kaihdinliike Sandbergin kautta hoituvat tarpeen vaatiessa yhteistyökumppanit maanrakennustöihin ja perustuksiin sekä rakennesuunnittelut toimenpidelupiin. Pergolan tilaaminen onnistuu omien myymälöiden lisäksi valtuutetuilta jälleenmyyjiltä kautta Suomen. Pergolat toimitetaan paikoilleen asennettuna koulutettujen asentajien toimesta.

– Valikoimista löytyy myös tee se itse -malli AZORE, jonka kotitimpuri voi kasata itse.

Sandberg arvioi pergolan toimitusajaksi noin neljä viikkoa. Hinnaltaan se on lasiterassiin nähden erittäin kilpailukykyinen.

– Varustetasosta riippuen hinnat liikkuvat keskimäärin 5 000–30 000 euron tienoilla, toteaa Sandberg.

Markiisilla uusi ilme pihaan

Pergolaa kevyempi markiisi pitää pintansa markkinoilla. Seinään asennettavien markiisien lisäksi Kaihdinliike Sandbergin valikoimiin kuuluvat omilla jaloillaan seisovat markiisit, jotka voidaan pystyttää erilleen rakennuksesta.

– Markiisien katto on vesitiivis ja pinta on likaa hylkivä. Tuulelle herkkään paikkaan kannattaa valita tukeva, kaksisuuntainen markiisi, joka sopii vaikka merenrantaan, Sandberg vihjaa.

Markiisien kelausmekanismit ovat sähkökäyttöisiä, ja ne on varustettu tarvittaessa aurinko- ja tuuliantureilla. Tuulen voimakkuuden kynnysarvon ylittyessä markiisi sulkeutuu automaattisesti ja on näin turvassa myräkältä.

– Lisätunnelmaa saa luotua helposti erilaisilla valaisimilla ja kvartsilämmittimillä, joiden avulla Suomen lyhyttä kesää voi jatkaa huomattavasti pidempään.