Pohjanmaan Uudessakaarlepyyssä päätoimipaikkaansa jo yli 30 vuoden ajan pitänyt Westwood Oy on johtava kotimaisten puuportaiden valmistaja.

Perillä porrastrendeistä

www.westwood.fi

 

Sisustustrendit tulevat ja menevät. Pitkäikäistä puuportaikkoa suunnitellessa tärkeintä on, että lopputulos miellyttää omaa silmää ja portaikko on asukkaiden kannalta käytännöllinen ja turvallinen.

Pohjanmaan Uudessakaarlepyyssä päätoimipaikkaansa jo yli 30 vuoden ajan pitänyt Westwood Oy on johtava kotimaisten puuportaiden valmistaja. Toimitusjohtaja Peter Käldin mukaan sisustusbuumi näkyy myös asuntojen portaissa. Tämän päivän porrastrendit elävät huomattavasti nopeammassa syklissä kuin vaikkapa 80-luvulla.

– Siihen aikaan valmistettiin vain lakattua mäntyporrasta, muulle ei juuri ollut kysyntää, Käld kertoo.

Nyt pinnalla ovat vaaleat värit, erityisesti puhdas valkoinen, sekä lasikaiteet. Portaikot valaistaan tyylikkäillä led-valoilla, jotka sijoitetaan joko askelmien alle tai kaiteeseen. Esteettisyyden lisäksi led-valaistus tuo turvallisuutta rappusissa kulkemiseen.

Uniikit portaikot väriä myöten

Poikkeus vahvistaa säännön myös porrastrendeissä. Valtavirran seuratessa sisustuslehtien sivulla näkemiään kauniita ja vaaleita portaikkokokonaisuuksia, toiset ovat valmiita luomaan omat trendinsä.

– Olemme toimittaneet asiakkaalle myös kirkkaanpunaiset portaat. Makuasioitahan nämä ovat, Käld naurahtaa.

Westwood valmistaa puuportaikot mittatilaustyönä väristä alkaen. Punaisten portaiden toimittaminen ei ole ongelma, sillä asiakas voi valita värin ja mallin itse. Käld kehottaa ottamaan rohkeasti yhteyttä, vaikka asiakas ei vielä tietäisikään, mitä haluaa.

– Olemme tukena suunnittelussa alusta alkaen. Materiaali ja väri ovat tärkeimmät ominaisuudet, ja autamme valinnassa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kotimainen, laadukas, joustava

Westwoodin portaikot valmistetaan lähes sataprosenttisesti suomalaisista raaka-aineista. Jonkin verran käytetään myös ruotsalaista puuta. Käld korostaa laadukkaan työn jäljen tärkeyttä sekä luvatuissa toimitusajoissa pysymistä. Kilpaillulla alalla virheisiin ei ole varaa.

– Toimitus tapahtuu noin neljän viikon kuluttua tilauksesta, mikä on alaan verraten todella nopeaa. Pyrimme myös parhaamme mukaan joustamaan kiireellisissä tapauksissa, jolloin toimitus voi tapahtua nopeamminkin, Käld huomauttaa.

Suunnittelun lisäksi myös portaikon asennus hoituu Westwoodin kautta. Koko Suomen alueella toimivan Westwoodin valtuutetut yhteistyökumppanit varmistavat ammattitaitoisen asennuksen myös Pohjanmaan ulkopuolella.

Käytännöllisyys on trendeistä tärkein

Westwoodin asiakkaisiin kuuluvat nimekkäät suomalaiset talotehtaat ja rakennusliikkeet. Yhä enemmän myös yksityiset ottavat yhteyttä, kun uuden kodin rakentaminen tai vanhan remontointi tulee ajankohtaiseksi.

– Kotimainen puuportaikko on pitkäikäinen, joten sen suunnitteluun kannattaa panostaa. Trendit tulevat ja menevät, mutta tärkeintä on, että oman kodin portaikko miellyttää omaa silmää ja on asukkaiden kannalta käytännöllinen ja turvallinen, Käld tiivistää.