Sora ja Kallio Heinonen Oy on erikoistunut maanrakennus- ja murskaustöihin.

Perinteet jatkuvat maanrakennustöissä

Maanrakennus, murskaus ja kiviaineksen myynti ja kuljetuswww.sorajakallioheinonen.fi

Laitilasta käsin toimiva maanrakennus- ja murskaustöihin erikoistunut Sora ja Kallio Heinonen Oy on pitkän linjan perheyritys, jossa yhdistyvät rautainen ammattitaito ja aito kiinnostus maanrakennusalaan.

− Isäni oli autoilija vuodesta 1955. Hän aina sanoi, että näihin hommiin ei kannata ryhtyä. Nyt jatkamme hänen viitoittamallaan tiellä jo kolmannessa polvessa, nauraa yrittäjä Jari Heinonen vierellään poikansa Paavo Heinonen. Murskausalalle ei päädytä suoraan koulun penkiltä, vaikka jossain päin Suomea järjestetäänkin käytännön kursseja. Alan yrittäjät ovat pitkälti itseoppineita, alasta aidosti kiinnostuneita ihmisiä.

− Meillä kaikki tekee kaikkea. Naisena taidan olla harvinaisuus tällä alalla, naurahtaa kaivinkonetta kuljettava Tarja Heinonen.

Vuosien tuoma kokemus näkyy Heinosten perheyrityksessä vankkana tietotaitona. Kaluston ja laitteiston perusteellinen tuntemus yhdistettynä muun muassa eri murskelaatujen hallitsemiseen takaavat niin pientalorakentajille kuin tienhoitokunnille ja kaivinkoneurakoitsijoillekin parhaan mahdollisen palvelun.

Omakotitalorakentajia Jari Heinonen haluaa muistuttaa pohjatöiden tärkeydestä.

− Se on talonrakennuksen tärkein vaihe, johon kannattaa valita ammattitaitoinen tekijä. Jos perustus tehdään hyvin, sen osuus talon kokonaisuuskustannuksesta on yli 10 %, Heinonen ohjeistaa. Tilaajilta hän toivoisi ennakointia ja malttia, jotta tarvittavat järjestelyt ennen projektin alkamista ehdittäisiin tehdä: − Jo 2−3 päivän tilausaika helpottaisi suunnittelua, hän päättää.