Perustukset kuntoon

Yli puolen vuosisadan kokemus ja laadukas työnjälki ovat tuoneet kirkkonummelaiselle perheyritykselle maineen luotettavana kumppanina.

Maanrakennusalalla laatu on ensiarvoisen tärkeää, sillä tehdyn työn käyttöiäksi lasketaan jopa 50–100 vuotta. – Koska maanrakennus tehdään vain kerran, ei harjoittelun ja kokeilun varaa ole. Siksi myös toimijan valinnassa täytyy olla tarkkana, vahvistaa Matti Sorvari Oy:tä pyörittävä yrittäjä Esa Sorvari.

Sorvari toivoo, että pohjarakentaminen annettaisiin aina kokonaisurakkana maanrakennusliikkeen hoidettavaksi, sillä mitä enemmän välikäsiä työhön tulee, sitä helpommin lopullinen laatu kärsii. Yrittäjä törmää jatkuvasti kohteisiin, joissa rakennusliikkeet ovat oikaisseet käyttämällä esimerkiksi ohuempia murskekerroksia. – Virheet tulevat esiin usein vasta vuosien päästä. Siksi on järkevää panostaa alhaisen hinnan sijaan korkeaan laatuun ja kokeneeseen yritykseen, mies muistuttaa. – Jos esimerkiksi omakotitaloprojektin maanrakennuksen keskihinta on noin 40–50 000€, ei parin tuhannen säästö ole kokonaisbudjettiin nähden kovinkaan paljon, hän lisää.

Ajan hermolla

Kokemukseen nojaa myös Matti Sorvari Oy, joka sai alkunsa jo vuonna 1964 sen nykyisen vetäjän isän ja isosedän hankittua ensimmäisen kaivinkoneensa. Korkean laadun ja kustannustehokkaiden ratkaisujen tarjoaminen ovat taanneet sen, että töitä on riittänyt vuosikymmenestä toiseen. Tänä päivänä liikevaihto koostuu yksityisasiakkaille tehtävistä pohjarakennustöistä, yritysten ja taloyhtiöiden tilaamista isommista saneerausprojekteista sekä katujen kunnossapidosta.

Yli 50 vuotta alalla toimineessa yrityksessä on nähty sekä materiaalien että menetelmien kehittyminen. – Ala on melko konservatiivinen, mutta pyrimme silti ottamaan aktiivisesti käyttöön uusia ratkaisuja ja tarjoamaan niitä myös asiakkaille, Sorvari kertoo. Yksi hiljalleen yleistyneistä uutuuksista on esimerkiksi salaojitussepelin perusmuurissa korvaava Isodrän-kuitulevy, joka sekä vähentää poistettavan maan määrää että tarjoaa lisäeristystä.