Adagar_solid_house_magazine_300_CMYK

Pieni porilainen on valmis ottamaan haasteet vastaan

Adagar on pieni porilainen rakennusliike, joka pystyy toteuttamaan urakoita laidasta laitaan, niin pää- kuin aliurakoitsijana. Tällä hetkellä yrityksen työmiehet työstävät Porin uutta naisten- ja lastensairaalaa. – Olemme hoitaneet monipuolisesti timpurityöt sekä ovi- ja ikkuna-asennukset. Kyseessä on suuri urakka, jota rakennamme jo toista vuotta. Kohteeseen on asennettu melkein 600 ovea ja 200 ikkunaa, yrittäjä Aleksi Salmi kertoo.

Rakennusliike on myös erikoistunut betoni-injektointiin, jota käytetään eri betonipintojen korjaamiseen niiden halkeillessa. Syy halkeiluun on esimerkiksi rasitus tukevissa rakenneosissa, tai suuret lämpötilaerot, jotka aiheuttavat betonin kutistumisen sekä laajentumisen. Pintahalkeamien ja rakenteellisten korjauksien lisäksi betoni-injektointi soveltuu vesivuodon eristämiseen. Salmi kertookin soveltaneensa menetelmää uima- ja parkkihalleissa sekä siltojen korjaustöissä.

Vuokraustoiminta kuuluu vahvasti yhteen Adagarin rakennuspalveluiden kanssa. Keväällä Salmi ja kumppanit aikovat rakentaa lämpimät hallit, joista asiakkaat voivat vuokrata 60–120 neliön tiloja. Yrityksen muut vuokrauspalvelut on suunniteltu helpottamaan työmaalla olemista, esimerkiksi sosiaalitilojen, pukukaappien ja kaukolämmittimien muodossa. – Voimme esimerkiksi toimittaa Polarin kaukolämmittimen valmiiksi asennettuna ja huollettuna työmaalle.

Kymmenen vuotta sitten perustetun Adagarin menestyksen salaisuus piilee Salmin mukaan paitsi hyvässä työnjäljessä myös joustavissa kellonajoissa. – Määrittelemme työaikamme projektin vaatimuksien mukaan ja varmistamme, että kaikki sujuu aikataulussa.