Pienyrittäjänä toimiminen vaatii pitkäjänteisyyttä

Kirkkonummelainen Rak & Rem Oy toimii pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uudellamaalla pääasiassa kahden osakkaansa Jan Joalan ja Aits Metslan voimin. Henkilöstön määrä elää kuitenkin tilanteen ja projektin mukaan. Yritys on erikoistunut kattavasti erilaisiin kodinremontteihin, mutta osakkailta löytyy kokemusta myös uudisrakentamisen puolelta. Lisäksi yrityksen palveluksessa on yksi osa-aikainen siivooja.

Rak & Rem Oy:n asiakaskunta muodostuu pääasiassa yksityisistä kuluttajista ja työ on usein vahvasti sesonkiluontoista. – Pienyrittäjänä toimiminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Alkuvuosi on usein hiljainen, mutta kesää kohden tarjouspyyntöjen määrä kasvaa, Joala kertoo. – Tavoitteemme on kasvaa askel kerrallaan noin kymmenen hengen yritykseksi, jolloin pystyisimme tarjoamaan urakoita paremmin myös kiireisimpinä aikoina. Sesonki on samaan aikaan kaikilla rakennusalalla toimivilla, eivätkä yhteistyökumppanit silloin aina ehdi apuun, jos heillä on omatkin työmaat kesken.

Joalalla on muutama selkeä vinkki myös kodin remonttia suunnitteleville asiakkaille. – Tarjouksia ja referenssejä on hyvä pyytää ainakin parista eri firmasta ja vertailla niitä keskenään. Yleensä ei kannata valita ensimmäistä tai halvinta tekijää. Sama pätee myös pintamateriaaleihin
– halvin vaihtoehto ei useinkaan kestä kulutusta tarpeeksi hyvin. Valitsemalla laatua säästyy sekä lisätöiltä että -kuluilta, hän muistuttaa.