tmi_seppo-luotonen_solidhouse_300_CMYK

Pihatöitä ja pintaremonttia

Seppo Luotonen on rakennusalan monipuolinen ammattilainen, jonka yritys on toiminut Turun alueella jo vuodesta 2006. Toiminnan perustana ovat erilaiset pihatyöt kuten kivetysten teko, mutta myöhemmin mukaan on tullut myös sisätilojen pintaremontointia maalauksesta, tapetoinnista, lattioiden ja laatoitusten asennuksesta aina vesieristyksiin saakka.

Luotonen hoitaa sekä uudisrakennus- että saneerauskohteita. Tällä hetkellä tyypillisin asiakas tilaa istutuksia. Ammattilaista kannattaa pyytää apuun silloin, kun tuntee itsensä epävarmaksi, eikä tiedä, kuinka asiat puutarhassa tulisi tehdä. Ammattilaisen apu ja asiantuntemus ovat myös paikallaan, jotta esimerkiksi pihakivetyksestä saadaan kestävä. Silloin kivetyksen alle ei riitä pelkkä savi, vaan tarvitaan myös kunnolliset routaeristykset. Huolellisella työllä tulee pitkäikäistä jälkeä. Valmiiksi kaivetuissa uudiskohteissa pihatyöt ovat helpompia, mutta myös vanhoja pihoja voidaan kohentaa.

Nykyisessä taloustilanteessa hintakilpailu on kiristynyt. Luotonen luottaa kuitenkin yrityksensä tarjoamaan laatuun:
– Laadussa on ainakin pärjätty, siitä ei ole kukaan valittanut. Hinnatkin on voitu pitää kohdallaan. Vaikka rakennustilanne onkin tällä hetkellä hiljaisempi, uskoo Luotonen sen elpyvän pikku hiljaa ja toivoo kuluttajille rohkeutta tarttua toimeen.

Jos urakoitsijan haluaa pihalleen kesäksi, kannattaisi häneen olla yhteydessä jo hyvissä ajoin talvella. Luotonen kuitenkin muistuttaa, että pihatöitä voi tehdä niin kauan kuin maa ei ole roudassa ja syksyllä voidaan esimerkiksi istuttaa monenlaisia taimia. Ja senkin jälkeen hänen puoleensa kannattaa kääntyä sisätöiden merkeissä.