pumpuli-300-dpi-cmyk

Porin Puuvilla – Elämystä rakkaampi kauppakeskus

Oletko kuullut kauppakeskuksesta, jossa on kehräämö, värjäämö ja kutomo? Porin Puuvillasta löytyvät nämä kaikki ja myös tehtaan pääkonttori. Punatiilimiljöö houkuttelee kävijänsä eksymään historian havinaan. Sulje silmäsi ja anna tarinan viedä. Voit melkein kuulla koneiden pauhun.

Kauppakeskus Puuvilla avattiin torstaina 30.10.2014 Porissa. Nelipäiväisessä kuluttaja-avauksessa vieraili lähes 125 000:tta kävijää. Industriaalisella ilmeellään yllättävä Puuvilla kertoo tehtaan tarinaa modernissa ympäristössä. Puuvillasta löytyykin poikkeuksellisia yksityiskohtia betonin, tiilien ja vanhojen kangaskuosien muodossa. Kauppakeskuksen sydämestä löytyy Puuvilla Areena, joka on avoin kaikenlaisille tapahtumille. Se kutsuu katsomaan ja kokemaan, jopa esiintymään ja laulamaan.

Kokonainen kaupunkikortteli

Puuvilla on Satakunnan suurin ja Suomen 11. suurin kauppakeskus. Se sijaitsee historiallisessa tehdasmiljöössä, entisen puuvillatehtaan tontilla, muodostaen kokonaisen kaupunkikorttelin. Puuvillan Kaupunkikortteli onkin aivan uudenlainen kaupan, julkisten palveluiden, koulutuksen, kulttuurin, hallinnon ja vapaa-ajan keskus. Kaupunkikorttelista kuluttaja löytää kauppakeskuksen runsaan tarjonnan lisäksi muun muassa maakuntalehti Satakunnan Kansan toimituksen, Pori Jazzin organisaation, Rakastajat -teatterin Kulttuuritehdas Kehräämön, Tanssikoulu Liisan Nojosen, Yliopistokeskuksen, Porin Paahtimon, maistraatin ja monia erilaisia terveydenhuollon palveluita. Ainutlaatuisen kohteesta tekee sen sijainti Kokemäenjoen varrella, Porin kaupungin keskustassa ja
historiallisesti arvokkaiden, suojeltujen rakennusten ympäröimänä. Puuvillan Kaupunkikorttelista löytyykin aivan erityistä tunnelmaa ja historian havinaa. Tontilla sijaitsevat entisen Puuvillatehtaan pääkonttori ja sen puutarha, kehräämö, värjäämö ja ruokalarakennukset tuovat menneen maailman tunnelmaa punatiilimiljööseen. Kapeat kujat, torialueet ja puuvillatehtaalle tyypilliset kaarevat pikkuruutuiset ikkunat takaavat uniikin ostoselämyksen.

”Uusi lyö sulavasti kättä vanhan kanssa.

Vanhaa ja modernia

Puuvilla on ainoa suomalainen kauppakeskus, jossa moderni miljöö on sulautettu historiallisesti
arvokkaaseen ympäristöön vanhoja rakennuksia kunnioittaen. Jopa kauppakeskuksen sisällä on historia vahvasti läsnä. Siellä uusi lyö sulavasti kättä vanhan kanssa. Lähes kolmesataametrisen Galleriakäytävän varrella on nimittäin vanha värjäämörakennus, joka on sisällytetty saumattomasti kauppakeskuksen uusiin rakenteisiin. Kauppakeskuksen valmistumisen myöstä entisen puuvillatehtaan kulttuurihistoriallinen ympäristö on herännyt eloon. Puuvillan kaupunkikortteli on kääntänyt tarinassaan sivua ja aloittanut uuden elämän. Perinteiseen kauppakeskukseen verrattuna Puuvillasta löytyy myös jotain yllättävää, kuten Olohuoneen, Puuhavillan ja Infolan palvelut. Olohuone on paikka, jossa voi istahtaa ja rentoutua, lukea päivän lehden, tehdä töitä tai vaikka kokoustaa. Perheen pienimpien kanssa suunnataan tietysti Puuhavillaan, paikkaan, jossa vanhempi voi hengähtää sohvalla, kun taapero riemuitsee leluista. Infolaan on helppo jättää takki säilytykseen, kengät suutarille tai sujauttaa paketti postiin ystävälle.

Kaikkien yhteinen olohuone

Kauppakeskus Puuvilla on ollut valtakunnallisesti yksi suurimmista talonrakennushankkeista, investointiarvoltaan noin 130 M€. Rakennuttajina hankkeessa olivat tasavertaisin osuuksin Renor ja Ilmarinen. Vuokrattavaa liike- ja toimitilaa kauppakeskuksen tiloissa on yhteensä 42 000 neliömetriä. Koko Puuvillan Kaupunkikorttelin vuokrattava pinta-ala on 70 000 m². Kaupunkikorttelin alueella on yhteensä yli sata toimijaa, joista reilu 60 toimii Puuvillan Kauppakeskuksessa. Potentiaalia riittää, sillä Puuvillassa asioi jo ennen kauppakeskusta noin 5000 henkilöä päivittäin. Uusia yrityksiä maakunnassa on noin 35 % kaikista kauppakeskuksen vuokralaisista, erikoisuuksina muun muassa Stadium, HopLop ja H&M Home. Lisäksi kauppakeskuksessa on noin 2000 maksutonta pysäköintipaikkaa. Kauppakeskuksen valmistumisen merkitys maakunnan talous- ja työllisyysrakenteelle on merkittävä. Se työllistää noin 700 henkilöä ja kehittää Satakuntaa matkailukohteena. Puuvilla haluaakin olla koko
maakunnan yhteinen olohuone ja tavoittaa asiakkaita myös muualta Suomesta. Tapahtumat ja historiallinen miljöö yhdessä tekevät Puuvillasta elämystä rakkaamman kauppakeskuksen.