MVR-yhtymä_solid_house_300_CMYK

Porin ylpeys avaa ovensa lokakuussa

Toista vuotta kestänyt Porin jäähallin saneeraus on vihdoin valmistumassa. Vaikka rakennustyöt jatkuvat vielä ensi vuoden puolelle, uutta jäähallia pääsee ihailemaan jo lokakuussa.

Uusi Porin jäähalli pääsee tositoimiin 10. lokakuuta, kun hallissa pelataan kauden ensimmäinen kotipeli. Tuolloin valmiina ovat osa hallin tiloista. Lopullisesti hallin rakennustyöt saatetaan kuitenkin päätökseen helmikuun lopulla.

Viihtyvyyttä katsojille ja pelaajille

Uudessa jäähallissa on panostettu erityisesti käyttäjien viihtyvyyteen. Katsojille tämä tarkoittaa väljempiä kulkureittejä ja lisääntyneitä myyntipaikkoja, kun taas pelaajille ja huoltojoukoille viihtyvyyttä tuovat tilavat pukuhuoneet ja pesutilat sekä toimivat huoltotilat. – Lisäksi hallissa on täysin uusi valaistus, äänentoisto, ilmastointi ja akustointi, kertoo jäähallin rakennustöistä vastaavan MVR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Rami Viitasaari.

Kun hallin ovet lokakuussa aukeavat, on kaikki tarvittava aina tekniikkaa, katsomo-, pesu- ja huoltotiloja myöten valmiina. Helmikuun loppuun mennessä halliin on tarkoitus rakentaa vielä lisää katsomo- ja ravintolapaikkoja. – Tietyt tilat ovat kotipelissä valmiina, mutta joitain tukevia toimintoja jää vielä helmikuulle, Viitasaari kertoo.

Haasteista oppii

Porin jäähallin saneeraus on ollut suuri projekti, joka on tuonut haasteita kokeneellekin rakentajalle: – Rakentaminen on ollut haasteellista, kun halli on ollut samaan aikaan kokoajan käytössä. Se on muodostanut aikataulullisia haasteita, on tarvinnut miettiä työjärjestystä tarkkaan ja on tehty pitkää päivää. Budjetti ja arvioidut aikataulut ovat pitäneet, mutta töitä on ollut enemmän kuin aluksi arvioimme, Viitasaari myöntää. Saneerauskohteen ollessa kyseessä yllätyksiltä ei ole myöskään vältytty, ja luonnollisia muutoksia on jouduttu tekemään. Oman lisänsä projektiin on tuonut jäähallin useat käyttäjät, Porin kaupunki ja Porin Ässät.

– Kyllä tässä projektissa on ollut haasteita! Mutta kuten kaikki muutkin kohteet, myös Porin jäähallia on ollut mieluista tehdä. Kyllä se niin on, että haasteista aina oppii ja niistä täytyy oppia, Viitasaari naurahtaa.

Talven työtilanne näyttää hyvältä

Porin jäähallin lisäksi MVR-yhtymää on pitänyt kiireisenä moni muukin kohde. Yritys on esimerkiksi juuri saanut valmiiksi 50-asuntoisen DiaLinnan, opiskelija-asuntola Etapin sekä Pomarkun monitoimihallin rakennustyöt. – Pesäpallostadionin vieressä sijaitseva monitoimihalli tarjoaa puitteet monenlaiseen urheiluun! Koska kilpailu on tällä hetkellä kovaa ja kustannukset matalalla, kaupunkien ja kuntien kannattaisi rakentaa ja saneerata julkisia rakennuksia, kuten kouluja, Viitasaari muistuttaa.

Talvella yritystä työllistävät Ulvilan palvelutalo, Porin karhukortteli sekä Suomalaisen yhteislyseon saneeraus ja Kaarisillan koulun uudisrakennus. Sisäilmaongelmista kärsinyt Kaarisillan koulu saa saneerauksen myötä entistä paremmat ja selkeämmät opetustilat, avarat liikuntatilat, koneellisen ilmastoinnin sekä mukavat oleskelutilat, joissa oppilaat voivat viettää taukojaan. Pormestarinluodon komea koulurakennus avaa ovensa oppilaille tammikuussa 2017.

Kunnianhimo ajaa eteenpäin

MVR-Yhtymät on tunnettu laadukkaasta ja täsmällisestä työstään. Viitasaari kertoo kaiken lähtevän kunnianhimosta: – Olemme kunnianhimoinen ja vastuullinen yritys. Henkilöstömme on sitoutunutta ja lisäksi teemme töitä pitkällä tähtäimellä! Yritys haluaa omalta osaltaan olla tukemassa myös paikallista yrittämistä: – On hyvä, että saamme tehdä töitä Porin kaupungille ja käyttää omien lisäksi hyviä paikallisia aliurakoitsijoita. Ehkä näin saamme pidettyä jokusen euron täällä Porissakin. Paikallisen toiminnan tukeminen on kaikkien etu! Viitasaari muistuttaa.

Vaikka tulevan talven näkymät ovat kohtuulliset, MVR-Yhtymä kaipaa lisää projekteja. Porin jäähalli on vain yksi referenssikohde muiden joukossa. – Teemme työt siten, että voimme ylpeänä esitellä kaikki kohteemme. Olemme tehneet vaikka mitä, mutta on vielä paljon asioita mitä haluamme tehdä. Pidämme erityisesti vaativista ja julkisista hankkeista! Kaikista tulevaisuuden visioista ei voi kuitenkaan puhua, Viitasaari hymyilee.