Purkualan kokenut toimija

aluepurkausJukka Vesalaisen perustama Turun Aluepurkaus Oy on toiminut vuodesta 1989 ja onkin siten vanhin turkulainen purkualalla toimiva yritys. Vuonna 2002 yritys myytiin Lemminkäiselle, jonka tytäryhtiö Oka Oy omisti sen kuuden vuoden ajan. Vuodesta 2009 Turun Aluepurkaus on ollut kuitenkin jälleen Vesalaisen omistuksessa. Samaan aikaan perustettiin Helsingin Aluepurkaus Oy jossa Miska Pentti on yhtiökumppanina. Turun Aluepurkaus tekee yhteistyötä Suomen Ohutlevyasennus Oy:n kanssa ja yhteisiä projekteja on kertynyt jo useita kymmeniä.

Turun Aluepurkaus Oy:n asiakaskunta koostuu rakennusliikkeistä ja vaikutusaluetta on lähes koko eteläinen Suomi. Eniten yritystä työllistävät kerrostalojen julkisivurakenteiden ja parvekkeiden purkutyöt sekä teollisuuspurku. Vuonna 2013 yritys osti Asbestcontrol Oy:n liiketoiminnan ja sen myötä he pystyvät tarjoamaan myös haitta-ainekartoitukset. Vesalainen kehottaakin taloyhtiöitä teettämään kartoitukset jo saneerauksien suunnitteluvaiheessa, jotta ollaan tietoisia jo urakkaa laskiessa mahdollisista rakenteissa olevista haitta-aineista. Toinen vinkki on, että ikkunoiden vaihto ajoitettaisiin yhteen julkisivusaneerauksen kanssa, jolloin purkutyötkin luonnistuvat helpommin ja taloyhtiölle tämä tuo mittavan kustannus säästön.

Yrityksessä on töissä vakituisesti noin kymmenen miestä, sesonkiaikoina tarvittaessa myös enemmän. Purkutöitä joudutaan tekemään usein haastavissa olosuhteissa, kuten ahtaissa ja korkeissa paikoissa. Tästä johtuen Vesalainen pitää tärkeänä työllistää suomalaista osaamista, jolla vältetään kielimuuri työmaalla ja taataan urakan onnistuminen vaativissakin projekteissa. Referenssikohteina ovat Helsingin keskustassa sijaitseva WTC Center, Japanin suurlähetystö ja Rakennusteollisuuden liitto.