Talotekniikkapuolen lvi-eristyksiä toteuttava Teollisuuseristys Sorri Oy on kasvanut ja laajentunut vuosien varrella 20-henkiseksi yritykseksi, joka toimii pääasiallisesti Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa.

Putkieristystä positiivisella otteella

sorri_150www.lvieristyssorri.fi

 

Teollisuuseristys Sorri uskoo yrittämisen voimaan. 15-vuotisen taipaleen aikana kasvu ja kehitys on haettu positiivisesta otteesta ja aidosta innostuksesta alaa kohtaan.

Talotekniikkapuolen lvi-eristyksiä toteuttava Teollisuuseristys Sorri Oy on kasvanut ja laajentunut vuosien varrella 20-henkiseksi yritykseksi, joka toimii pääasiallisesti Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa. 15 vuotta sitten yrittäjyyden pariin hypännyt toimitusjohtaja Jukka Sorri näkee oman yrityksensä ja rakennusalan nykyisen tilanteen positiivisena.

– Kieltämättä alalla on tällä hetkellä kyllä nostetta. Varsinais-Suomessa esimerkiksi näkyy selkeästi telakan työllisyystilanteen piristyminen ja sitä kautta välillinen vaikutus talonrakentamiseen, hän arvioi.

Uudisrakentaminen määrällisesti onkin saneerauskohteiden toteutukseen verrattuna Teollisuuseristys Sorrilla ollut suuremmassa roolissa viimeisen vuoden aikana. Parhaillaan yrityksellä on työn alla massiivinen Medisiina D:n kohde Turun Kupittaalla. Sorrilta kysyttäessä, hän luonnehtii projektia suurimmaksi yksittäiseksi kohteeksi, mitä heillä on ollut.

– Medisiinan putkieristys on teknisesti vaativa, verrattain nopealla aikataululla toteutettava iso kohde. Eristettävää putkea kohteessa löytyy lähestulkoon 20 kilometriä, hän kertoo.

Toki saneerauksenkin osalta voidaan nostaa esiin muutamia melkoisia projekteja. Näitä ovat esimerkiksi Turun Hovioikeus ja Turun Kaupunginteatteri.

– Ja sitten on tietysti paljon linjasaneerausta. Yleisesti ottaen saneerauskohteet ovat uudisrakentamiseen verrattuna aina haasteellisempia, koska tilan määrä on rajallinen, Sorri lisää.

Putkieristys nousussa

Nykyisin Teollisuuseristys Sorrin toiminta on painottunut suurimmaksi osaksi putkieristämiseen, näin myös Turun Kaupunginteatterin, Medisiinan ja Hovioikeuden tapauksessa. Tämä tarkoittaa käytännössä käyttövesiputkiston, sadevesiviemäreiden ja jäähdytysputkiston eristämistä sekä viemäreiden äänieristystä.

– Niiden osuus kokonaisuudesta on noussut nyt noin 70%:n tasolle, kun IV-puolen eristystyöt taas muodostivat meillä viimeisen vuoden aikana noin kolmanneksen toiminnasta, Sorri luettelee.

Positiivinen vire on jatkunut koko toiminnan ajan. Vuoden 2017 aikana yritys on kasvanut muutamalla hengellä ja tilauskanta on ollut suurempi. Tulevaisuudessa on Sorrin mukaan odottamassa mielenkiintoisia projekteja, hän luonnehtiikin työtilannetta mukavaksi.

Keskittyminen oleelliseen

Takana on jo pitkä rupeama yrittäjänä olemista, mutta Sorri ei ole koskaan katunut päätöstään perustaa omaa yhtiötä.

– Näen yrittäjyyden selkeästi minun juttunani. Haasteita toki riittää, mutten ole palaamassa takaisin työntekijän rooliin, hän ilmoittaa silminnähden innostuneena.

Työmäärän kasvaessa toimitusjohtaja halusi pitää kiinni myös asennustöistä, joita hän oli koko yrityksen olemassaoloajan liikkeenjohtamisen ohessa tehnyt. Vähitellen kävi kuitenkin selväksi, ettei se tulisi toimimaan. Oli osattava luovuttaa, jotta aika riittäisi oleelliseen.

– Meillä on ollut hyvä kasvu ja meininki. Tavoitteena on silti kyllä se, että saisimme kasvettua vielä pikkuisen lisää. Välillä mieli tekee takaisin eristystöiden pariin, mutta kyllä roolini nykyisellään on firmalle töiden hankkiminen, ei varsinaisesti niiden tekeminen, Sorri hymähtää.