remonttipartio_solid_house_300_CMYK

Putkiremontti KVR-mallilla säästää tilaajan aikaa ja rahaa

Putkiremonttimarkkinat ovat kuumenemassa, eivätkä suunnittelutoimistot pysty enää vastaamaan kaikkiin taloyhtiöiden kyselyihin. Ala kaipaakin KVR-urakoinnin kaltaisia vaihtoehtoisia toimintatapoja.

Uudellamaalla toimiva korjausrakentamiseen ja erityisesti putkiremontteihin erikoistunut Remonttipartio Oy poikkeaa kilpailijoistaan käyttämänsä KVR-mallin ansiosta. Kokonaisvastuullisessa rakennushankkeessa eli KVR-urakassa vastuu on alusta alkaen urakoitsijalla itsellään. – Urakoitsija siis vastaa myös suunnittelusta ja toteuttaa hankkeen asiakkaalleen avaimet käteen -periaatteella, selventää Remonttipartio Oy:n
projektipäällikkö Jukka Viljanen.

KVR-mallin edut tilaajalle

KVR-mallilla toteutettava urakka lähtee liikkeelle aina hankeselvityksestä ja taloyhtiön tarpeiden määrittelystä. – Mallin ansiosta taloyhtiöt välttyvät nyt jopa vuosia kestävästä vaiheesta, jolloin kilpailutetaan mm. eri alojen suunnittelijoita, toteaa Remonttipartio Oy:n toimitusjohtaja Ari Saartoala.

– Käyttämämme mallin myötä projektin toteutusaika on pystytty puolittamaan perinteisestä. Parhaimmillaan hanke on saatettu valmiiksi jopa reilussa 13 kuukaudessa, Viljanen lisää.

Merkittävin KVR-mallin mukanaan tuoma etu liittyykin nimenomaan aikataulu- ja kustannussäästöihin. Prosessi etenee perinteistä urakkaa nopeammin, jolloin taloyhtiö säästää jo pelkästään kokouskuluissakin. Malli on taloyhtiölle myös ehdottoman turvallinen, sillä urakoitsijan ottaman vastuun myötä lisätöiden tarve laskee yleensä minimiinsä. Myös rahoitusta on aiempaa helpompi hakea, kun projektin kiinteä hinta on tiedossa aivan hankkeen alusta alkaen.

KVR-urakointi vaatii yritykseltä paljon

Urakoitsijan kannalta ajateltuna KVR-malliin sisältyy iso vastuu, sillä he vastaavat niin suunnitelmien toteutuskelpoisuudesta kuin kustannuksistakin. Aivan kaikille yrityksille KVR-urakointi ei siis välttämättä sovi, vaan taustalla täytyy olla vakavarainen toimija, jolla on vankka kokemus alalta ja paljon erityyppisiä kohteita takanaan. – Tarvitaan hyviä referenssikohteita synnyttämään asiakkaan luottamus, Saartoala toteaa.

Remonttipartio Oy:n kaltaisella pitkänlinjan toimijalla referenssikohteista ei ole pulaa, ja usein samalta alueeltakin löytyy yrityksen aiempia kohteita, joihin asiakkaita mielellään viedään tutustumiskäynnille. Vakaavaraisen ja ison yrityksen resurssit ovat muutenkin kaikin puolin kohdillaan ja omasta talosta löytyy mm. toimiva LVI-osasto.

Lukuisista eduistaan huolimatta tilaajien kiinnostus KVR-mallia kohtaan on lisääntynyt vasta aivan hiljattain. Remonttipartio Oy:ssä kyselyiden määrä on kasvanut yrityksen esiteltyä toimintatapaa alan messuilla.

– KVR on vielä uusi, mutta selkeästi lisääntymään päin oleva tapa toimia. Tiedossa on kuitenkin jo niin paljon onnistuneita lopputuloksia ja mallin edut ovat selkeät. Uskomme, että tulevaisuudessa myös Remonttipartio Oy:n urakoista puolet tullaan toteuttamaan KVR-mallilla, Saartoala ja Viljanen arvioivat.