Helsingin Rakennus ja Asennus Oy tarjoaa monipuoliset rakentamispalvelut Uudellamaalla.

Puurakentamista parhaimmillaan

Monipuolisesti rakentamispalveluita Uudellamaalla tarjoava Helsingin Rakennus ja Asennus Oy on viime vuosien aikana keskittynyt pääasiassa korjausrakentamiseen. Yritystä kiinnostavat erityisesti vanhan korjaaminen ja siihen liittyvät puutyöt sekä puurakentaminen ylipäätään. Vuosien varrella yritys on myös rakentanut näyttelytiloja museoihin, mm. Designmuseoon, Postimuseoon sekä Haltian luontokeskukseen. Tällä hetkellä yritys vaikuttaa Kirkkonummella, jossa se saneeraa yli 100-vuotiaiden rakennusten kattoja sekä vanhan hirsirunkoisen huvilan sisätiloja. − Vanhan saneeraamisessa on tärkeintä kunnioittaa alkuperäistä. Emme lähde ehdottelemaan mitään eksoottista, vaikka tyyliseikoista päättävät loppukädessä tietenkin asiakkaat, tiivistää yrittäjä Jussi Pärssinen.

Vuonna 2014 Kirkkonummelle valmistunut uudiskohde Atelier House by Ateljé Sotamaa on jäänyt Pärssisen mieleen haastavana, mutta antoisana kohteena. Kohteen suunnittelusta vastasi yrityksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Ateljé Sotamaa. Vaikka rakentamisen pohjana olivat ateljeen pienoismalli sekä piirustukset, yli vuoden kestäneessä projektissa jouduttiin myös soveltamaan. Lopputuloksena syntyi näyttävä puurakenteinen ateljee, jota koristaa suuri ikkuna sekä diagonaalisesti sommitellut julkisivut, lattiat ja katto. Kuuteen metrin korkeuteen nouseva katto on peltiseppien käsityönäyte.

Vuonna 2007 toimintansa aloittanut Helsingin Rakennus ja Asennus Oy on pysynyt pienenä ja joustavana perheyrityksenä perustamisestaan lähtien. Vaikka isä Erkki Pärssinen siirtyi pari vuotta sitten nauttimaan eläkepäivistä, on hän jatkanut yrityksen taustavoimissa. Tällä hetkellä yritystä pyörittävät pojat Jussi ja Kalle Pärssinen kahdestaan, mutta tarvittaessa turvaudutaan myös yhteistyökumppaneihin.