wood-sun-forest-evening-7557_ihoden-höyläämö_solidhouse_300_CMYK

Puuta arvostetaan yhä edelleen

Pyhärantalainen Ihoden Höyläämö Oy on vanha ja perinteikäs yritys, jonka juuret juontavat aina 1930-luvulle saakka. Samalla paikalla Ihoden kylässä pysynyt yritys toimi aikanaan sahana ja vielä tänäkin päivänä se palvelee asiakkaitaan monipuolisena puutavaraliikkeenä.

Ihoden Höyläämön kattavasta tuotevalikoimasta löytyvät niin levyt, listat kuin muutkin rakennustarvikkeet sisä- ja ulkopintoihin. Koska yritys ei kuulu mihinkään ketjuun, voidaan asiakkaille tarjota myös erikoistuotteita. – Jos haluaa remontoida tai rakentaa perinteiseen tapaan, löytyy meiltä esimerkiksi leveitä lattialautoja, paneeleja ja erikoislistoja, Jouni Pihala kertoo. Yrityksen pitkä historia ja kokemus takaavat lisäksi sen, että tuotteiden ohella mukaansa saa aina myös neuvoja. Kun asiansa kanssa on liikkeellä ajoissa, pystytään erikoisempikin tavara toimittamaan nopeasti ja luotettavasti. Juuri näiden seikkojen ansiosta myös kauempaa tulevat asiakkaat ovat löytäneet hyvällä paikalla 8 tien varressa sijaitsevaan Ihoden Höyläämöön.

Vaikka puun rinnalle on tullut paljon kilpailevia materiaalivaihtoehtoja, arvostetaan sitä silti edelleen aitoutensa, terveellisyytensä ja pitkäikäisyytensä vuoksi. Erilaisten pintakäsittelyiden avulla puu saadaan myös muutettua aina maisemaan sopivaksi. – Puu ei ole menettänyt asemaansa, vaan se tulee varmasti vielä nousemaankin. Tietokoneella ei pystytä tekemään kaikkea, joten puusepän teollisuus ja käden taitoja omaavat tulevat pärjäämään myös tulevaisuudessa, Pihala uskoo.