Juha Punta Oy on varmistanut paikkansa innovatiivisten säilytysratkaisujen huipulla.

Räätälöityjä ratkaisuja tilapulaan

Kotimaisuus. Laatu. Upea ulkonäkö. Ekologisuus. Muuntautumiskyky. Älykäs tekniikka. Yksilöllisyys. Näillä ominaisuuksilla Juha Punta Oy on varmistanut paikkansa innovatiivisten säilytysratkaisujen huipulla.

Nykyään Saloon kuuluvassa entisessä Kiskon kunnassa jo 35 vuoden ajan toiminut Juha Punta Oy on innovatiivisten varastointi-, arkistointi- ja säilytysratkaisujen edelläkävijä sekä markkinajohtaja Suomessa. Yritys toimittaa vuoden aikana kymmeniätuhansia kalusteita kaikkialle Suomeen. Miljoonan teräskilon lisäksi Puntan tuotteissa erottuvat edukseen suomalainen design ja laatu sekä älykkäät tekniset ratkaisut.

Yrityksen kantavana ajatuksena on alusta alkaen ollut lisäarvon tuottaminen asiakkaalle: asiakkaan tarpeen ja tilojen pohjalta suunnitellaan monikäyttöinen ja tilaa säästävä säilytysratkaisu, joka kestää kovassakin käytössä kymmeniä vuosia.

Yksi kaappi – monta käyttäjää

Äly ja softat ovat tulleet pysyvästi osaksi Puntan tuhansien tuotteiden valikoimaa. Mekaaniset lukot ovat katoamassa koulujen, työtilojen, sairaaloiden ja pukuhuoneiden säilytyslokeroista. Tilalle ovat astuneet dynaamiset kaapit, jotka palvelevat useampaa käyttäjää saman päivän aikana. Avaimena toimii älykortti, ranneke tai puhelin. – Nykytekniikkaa hyödyntämällä lokerikon voi ajastaa omaan käyttöönsä tunniksi tai kahdeksi. 400 opiskelijan koulussa, jossa käytävätilat ovat rajalliset, 200 lokeroa riittää koko koulun tarpeisiin, kertoo toimitusjohtaja Vesa Harilo. – Jokaiseen tuotteeseen on mahdollista asentaa myös latausmahdollisuus – oppitunnin aikana voi ladata puhelimen tai tietokoneen turvallisesti lukitussa lokerossa, ja välitunnin alkaessa laite on jälleen käyttövalmiina. Rannekkeella toimivat lokerikot palvelevat puolestaan erinomaisesti urheilutiloja: oman pukukaapin avain kulkee kätevästi ranteessa urheilusuorituksen ajan.

Kaikki palvelut saman katon alta

Suunnittelu alkaa Harilon mukaan aina tarpeesta ja tilasta. – Meidän tehtävämme on ymmärtää asiakkaan tarpeet ja tarjota ratkaisu, jonka asiakas kokee täydelliseksi, hän toteaa. Lukitusmekaniikka ja ulkonäkö – ovien materiaalit, värit ja design – suunnitellaan yhdessä. Kokonaisratkaisu pitää sisällään paitsi suunnittelun, myös asennuksen, huollon ja jopa kierrätyksen noutoa myöten, Harilo selvittää. – Asiakas saa meiltä kaikki palvelut yhdestä paikasta, mikä tekee projektinhallinnasta huomattavasti helpompaa, markkinoinnista vastaava Riitta Martikainen lisää.

Tytäryhtiönsä Hygio Oy:n myötä Juha Punta Oy tarjoaa ainutlaatuisia hygieniaratkaisuja, joita voidaan hyödyntää niin terveysasemien, poliisilaitosten, palokuntien kuin kuntokeskusten puhtaanapidon haasteissa. Otsonointilaite poistaa tehokkaasti terveys- ja hajuhaittoja aiheuttavat mikrobikasvustot, kuten bakteerit, virukset, homeet ja itiöt. – Hygiointilaitteesta on kehitteillä kuluttajatuote, joka auttaa tulevaisuudessa myös kotitalouksia hankkiutumaan eroon haitallisista bakteereista, Harilo vinkkaa.