Turun_vapaa_varasto_solid_house_300_CMYK

Räätälöityjä varastopalveluita yritysasiakkaille

Turun Vapaavarasto Oy on tuttu nimi monelle kaupunkilaiselle, mutta harva tietää sen tarkemmin, mitä yrityksen toiminta pitää sisällään.

Vuonna 1965 perustettu Turun Vapaavarasto Oy aloitti toimintansa aikoinaan autojen maahantuonnista ja oli siten merkittävä tukielin Turun satamalle. Varsin pian mukaan tuli myös kappaletavaran varastointi ja näillä kahdella sektorilla yritys liikkuu vielä tänäkin päivänä. – Toimintamme perustuu siis yhä edelleen tullivarastoon ja verottomaan varastointiin. Vuosien saatossa sekä palvelumme että toimitilamme ovat kuitenkin laajentuneet merkittävästi, kertoo Turun Vapaavarasto Oy:n toimitusjohtaja Stefan Lindström.

Tiloja ja palveluita joka lähtöön

Tänä päivänä maahantuotavat autot kulkevat Turun Vapaavaraston kautta ja käyvät samalla läpi maahantuontitarkastuksen. – Vastaava konsepti on olemassa myös maatalouskoneille, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki Agrimarketin koneet tulevat maahan meidän kauttamme, Lindström kertoo. Koska automyynti kuitenkin tunnetusti elää nyt hiljaisempia aikoja, on myös Turun Vapaavaraston toiminta keskittynyt viime vuosina yhä enemmän kappaletavaran varastointiin ja logistiikkaan.

Tilat toimintaa varten on rakennettu vuosien saatossa eri tarpeisiin ja tänä päivänä ne kattavat yhteensä 30000m² katettua varastotilaa ja 28 hehtaaria kenttätilaa. – Voimme tarjota asiakkaillemme niin lämmintä, jäähdytettyä kuin kylmäsäilytystilaakin. Erikoisvarastotilaa löytyy erikseen myös elintarvikkeille ja alkoholille, Lindström luettelee.

Varastoinnin rinnalle räätälöidään luonnollisesti myös kaikki logistiset palvelut. – Asiakkaat kiittelevätkin meitä usein monipuolisuudesta ja joustavuudesta, sillä pystymme rakentamaan lyhyellä varoitusajalla suuriakin konsepteja järkevään hintaan, Lindström kertoo.

Erilaisia asiakkaita – erilaisia tarpeita

Monipuolinen tarjonta mahdollistaa myös sen, että Turun Vapaavaraston palveluita voivat hyödyntää hyvinkin erityyppiset asiakkaat. – Ennen tavarat vastaanotettiin, purettiin ja lastattiin, tänä päivänä palvelut sen sijaan räätälöidään aina asiakaskohtaisesti, Lindström kertoo. – Osa asiakkaista haluaa vuokrata pelkästään tilan ja toimia siellä itsenäisesti, toiset taas saattavat vaikuttaa ulkomailta käsin, jolloin me hoidamme niin tavaran vastaanoton, lajittelun kuin lähetyksenkin heidän puolestaan, toimitusjohtaja jatkaa.

Myös varastoinnin kestot vaihtelevat paljon. Siinä missä joku saattaa tuoda yhden tavaran vaikka vain päiväksikin, ovat toiset olleet Turun Vapaavaraston asiakkaita yhtäjaksoisesti koko yrityksen toiminnan ajan.

Turun Vapaavarasto on oiva kumppani myös rakennusliikkeille. – Jos projekti on kesken ja työmaalta löytyy tilaa vain rajallisesti, tilaamalla tavarat valmiiksi varastoomme on ne saatavilla heti työmaalle sopivissa erissä. Tavarat ovat samalla myös suojattuina sekä säältä että ilkivallalta, Lindström vinkkaa. Turun Vapaavarasto tarjoaa varastointitilaa sekä suurille että pienille erille ja tavaroille. –Meille on myös helppo tulla tarkastamaan tavarat jo niiden saapumisvaiheessa mahdollisia reklamaatioita varten.