DSC03814

Rakennus Kurre ei lipsu laadusta, eikä aikataulusta

rakennuskurre_190x57

www.rakennuskurre.fi

 

Teemme työmme aina kunnolla ja olemme oikeissa paikoissa joustavia, jotta asiakkaamme voivat luottaa meihin myös seuraavissa projekteissa, toteaa toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Jari Jalonen.

Kun Mynämäen Kurrelan tilalta kotoisin oleva Jari Jalonen perusti Rakennus Kurre Oy:n 25 vuotta sitten, kaikki hänet tuntevat tiesivät, että se mitä Jalonen lupaa, myös pitää. Jalosta on usein verrattu Tuntemattoman sotilaan Koskelaan – ja yhtäläisyys miesten välillä onkin melkoinen. Periaatteena on, että työstä ja aikataulusta ei lipsuta.

Vastuuntunto, jämptiys ja määrätietoisuus ovat siis olleet Jalosen perusperiaatteita koko yrittäjäuran ajan. Turun seudulla tehdyt taloyhtiöiden linjasaneeraukset, muut saneeraukset ja uudisrakentaminen on yhtiön 25 toimintavuoden aikana tehty aina sopimuksen mukaan, laadusta tinkimättä ja aikatauluja noudattaen. Tyytyväiset asiakkaat ovat vieneet tietoa eteenpäin ja perheyritys on vuosien saatossa kasvanut keskisuuren rakennusyrityksen mittoihin.

_MG_3410

Oma poika mukaan

Jari Jalonen perusti Rakennus Kurren lamavuonna 1990. – Alkuun meillä oli vain muutama työntekijä ja olin itsekin kädet savessa tekemässä töitä. Olen johtanut kaikki vuodet yrityksen toimintaa käytännössä yksin. Kun poikani Joonas valmistui insinööriksi, tuli hän mukaan yhtiön toimintaan ja nyt voimme jakaa johtovastuuta. Henkilöstön määräkin on vuosien varrella kasvanut ja vahvuutemme on tällä hetkellä viisitoista.

– Valmistuin vuonna 2013 ja nyt johdan jo kolmatta putkiremonttiani. Minulle oli hyvin luontevaa suuntautua samalle alalle ja tulla mukaan isäni perustamaan yhtiöön, Joonas kertoo.

Illaksi kotiin

Rakennus Kurren toimialue kattaa koko Varsinais-Suomen alueen. – Haluamme pysyä Varsinais-Suomen alueella, sillä työmaan tulee sijaita sellaisella etäisyydellä, ettei työntekijöiden tarvitse olla työn vuoksi yötä pois kotoa. Lähes kaikki työntekijämme ovat nimittäin perheellisiä, Jari toteaa.

Otollinen aika linjasaneerauksille

Vuosien saatossa yhtiö on tehnyt paljon erilaisten rakennusten saneerauksia sekä vakuutusyhtiöiden palo- ja vesivahinkokorjauksia. Vuoden 2008 talousromahduksen jälkeen markkina hiipui ja linjasaneeraukset ovat olleet toiminnan tukijalka. – Oman kokemukseni mukaan aika linjasaneerauksille on nyt tekijän näkökulmasta otollisempi aika aiempaan verrattuna. Ihmiset ymmärtävät niiden merkityksen ja työmenetelmätkin ovat vuosikymmenten saatossa kehittyneet, Jari pohtii.

– Linjasaneerauksissa on toki aina se haaste, että ne tehdään ihmisten kodeissa. Se on asukkaalle aina iso asia, vaikka se tekijöille onkin arkipäivää. Siksi meille on todella tärkeää pitää hyvä yhteys asukkaisiin ja ikään kuin valmentaa heitä tulevaan muutokseen, Joonas lisää.

Muutakin kuin putket

Aika tyypillisesti linjasaneeraukseen ryhdytään taloyhtiöissä vasta siinä vaiheessa, kun putket ja kylpyhuoneet ovat tulleet tiensä päähän. Toisaalta linjasaneerausten yhteydessä osataan myös huomioida sen merkitys, kun asunto halutaan myydä edelleen. – Kun linjasaneeraus tehdään perinteisellä tavalla, uusi ostaja tietää, että putket ovat kunnossa, joten siihen ei liity ostajan kannalta riskiä. Linjasaneerauksen yhteydessä voidaan myös uudistaa asunnon sähköt vastaamaan nykypäivän vaatimuksia, päivittää taloyhtiön saunaosasto tähän päivään ja virkistää muitakin yleisiä tiloja, kuten porras- ja säilytystiloja, Joonas kertoo.

_MG_3349

Uudet määräykset, uudet aikataulut

Jari myöntää, että uudet asbestimääräykset ovat tuoneet mukanaan aikatauluhaasteita kun työt eivät käynnistykään purkuvaiheen jälkeen heti, vaan töihin tulee noin parin viikon viive. – Käytännössä se tarkoittaa, että jos linjan läpimenoaika on ollut aiemmin kahdeksan viikkoa, on se nyt kymmenen. Mutta se on vain otettava aikatauluissa huomioon. Tilaaja voi siis luottaa siihen, että työt valmistuvat tästäkin huolimatta ajallaan. Luottamus on syytä säilyttää näissä hommissa kaikkiin suuntiin.