hensto_300_CMYK

Rakennusala kaipaa piristystä

Satakunnan alueen rakennusliikkeet ovat syksystä lähtien eläneet hiljaisia aikoja. Joitakin uudisrakennushankkeita on jouduttu pistämään heikon taloudellisen tilanteen vuoksi hetkeksi jopa jäihin. Näin on käynyt myös Hensto Oy:n Rauman rivitalohankkeelle. Vaikka tämänhetkinen taloudellinen tilanne ei suosi rakennusalan toimijoita, on siinä tavallisen kuluttajan kannalta jotain hyvääkin. – Tällä hetkellä rakentaminen on edullista. Ihmisten kannattaisi käyttää tämä aika hyväkseen, rakennusmestari Jarmo Saarinen sanoo.

Hiljaisesta työtilanteesta huolimatta Satakunnassa toimiva Hensto on onnekas, sillä se on saanut olla mukana monessa mielenkiintoisessa projektissa. Tällä hetkellä yritystä työllistävät Porin ja Ulvilan linjasaneerauskohteet sekä Porissa paljon huomiota herättänyt torikatos Satakieli. Näyttävällä paikalla sijaitseva lava saa suojakseen läpinäkyvän kennokaton, joka mahdollistaa ikimuistoisten tapahtumien järjestämisen niin aurinkoisella kuin kosteammallakin säällä. Linjasaneerausten, uudisrakentamisen ja kattotöiden lisäksi Hensto tekee joka taloudessa pakollisia energiatodistuksia.

Vaikka Henstolla on tiedossa muutama kohde jo kesäksi, Saarinen toivoo työtilanteen vielä paranevan kevään myötä. – Luotettavuuden ja joustavuuden lisäksi meidän vahvuutemme on osaavat työntekijät. Toivottavasti urakat jatkuvat jo heidänkin takiaan ja töitä riittää kaikille. Pistäkää tarjouspyyntöjä tulemaan, Saarinen kannustaa.