Rakennusautomaation edelläkävijä

Kun avaat ulko-oven, hissi aktivoituu kuljettaakseen sinut toimistoosi viidenteen kerrokseen ja valot syttyvät kulkureitillesi, jättäen kiinteistön muilta osin pimeäksi. Huoneesi valaistus, ilmanvaihto- ja muut tekniset järjestelmät kytkeytyvät automaattisesti päälle toteuttaakseen haluamasi olosuhteet. Tältä tulevaisuus näyttää.

restaskyTalotekniikasta puhuttaessa viitataan usein integroituihin järjestelmiin, eli järjestelmäpiiriin, joka ohjaa kiinteistön kaikkia taloteknisiä järjestelmiä. Valitettavasti monessa kohteessa noudatetaan vanhanaikaista taloteknillistä toimintamallia, jossa esimerkiksi valaistuksenohjaukseen, ilmanvaihto- ja lämmitysohjaukseen sekä kulunvalvontaan käytetään erillisiä järjestelmiä. Ihannetilanteessa kiinteistön kaikki talotekniset järjestelmät kuuluisivat yhden järjestelmän piiriin, jota voisi valvoa yhdestä paikasta.

Kustannustehokas automaatio

Energiatehokkuuden kannalta integroidut automaatiojärjestelmät ovat kannattavin vaihtoehto. Erillisiin järjestelmiin sidottuina esimerkiksi lämmitys ja jäähdytys eivät keskustele keskenään, joten tyypillisimmissä tapauksissa molemmat ovat samanaikaisesti toiminnassa. Yksi kokonaisvaltainen järjestelmä taas olisi tietoinen kaikista siihen kuuluvista järjestelmistä, eikä soisi päällekkäisiä, ristiriitaisia toimintoja. Näin se myös toimii kustannustehokkaasti.
Kun automaatiojärjestelmä saneerataan järkeväksi, se voi säästää jopa 30 % lämmityskulutuksessa ja 15 % sähkökulutuksessa. Investointi koostuu automaatiomodulista ja internetliittymästä, ja maksaa itsensä takaisin kahden vuoden sisällä. Se on kiinteistönomistajalle nopein tapa saada sijoitetulle pääomalle tuottoa.

Viestinviejä

Resta-Sky Oy on erikoistunut automaation modernisointitöihin ja huoltoon. Automaatiojärjestelmä asennetaan kiinteistön ja asiakkaan tarpeita vastaavaksi, jonka jälkeen voidaan solmia molempia osapuolia tyydyttävä huoltosopimus. Näin kiinteistöstä huolehditaan ammattitaidolla koko sen elinkaaren aikana.
– Urakoitsijana toimitamme asiakkaillemme ”olosuhteita”, esimerkiksi saman lämpötilan vuoden ympäri, ja huoltotoiminnan myötä huolehdimme siitä, että nämä olosuhteet ovat pysyvät, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Ansaranta.

Teknisenä edelläkävijänä Resta-Sky on integroitujen automaatiojärjestelmien puolestapuhuja ja pyrkii viemään viestiä eteenpäin alalla. Yrityksen järjestelmätarjonta on hyvinkin kehittynyt ja monipuolinen, ja sitä täydentävät erilliset valvontasopimukset. Näin kiinteistön automaatiota voidaan valvoa ja tarpeessa korjata, ennen kuin käyttäjä edes huomaa vian.