porinputkirakennus_solid_house_300_CMYK

Rakennusliike herättää kiinnostusta jokilämpöprojektillaan

Porin Korjausrakennus Oy on yksi alueensa vanhimmista rakennusliikkeistä. 40-vuotisen matkan varrella on ehditty tehdä kaikenlaista, mutta viime aikoina yritys on keskittynyt oman tuotantonsa ohella myös jälkiasennushisseihin ja energiakysymyksiin.

Hissin jälkiasennuksia Porin Korjausrakennus Oy urakoi ympäri Suomen. Projektit kestävät muutamasta kuukaudesta noin puoleen vuoteen, riippuen siitä, yhdistetäänkö remonttiin myös muita korjaustöitä. Asukkaiden ei kuitenkaan tarvitse huolehtia pois muutosta remontin ajaksi. – Olemme kehittäneet yhdessä Lemminkäisen kanssa tekniikan, jonka avulla portaat saadaan vaihdettua uusiin hyvinkin nopeasti, kertoo toimitusjohtaja Juha-Pekka Perttula.

Hissi on tulossa myös Porin viidenteen kaupunginosaan valmistuvaan kerrostaloon, jonka rakennustyöt Porin Korjausrakennus Oy aloittaa syksyllä. – Meillä on alueella jo yksi talo, mutta nyt rakennamme tontille vielä kaksi lisää, Perttula kertoo. Kävelymatkan päässä Porin keskustasta sijaitsevat asunnot ovat pääosin 50-60m² kaksioita ja niiden on tarkoitus olla muuttovalmiita syksyllä 2016.

Ehkä mielenkiintoisin yrityksen tämänhetkisistä projekteista liittyy kuitenkin uusiutuvaan energiantuotantoon. – Vuokrasimme kolmisen vuotta sitten pätkän Kokemäenjoesta ja asensimme sinne lämmönkeruuputkiston, joka tuottaa nyt energiaa kuuden asunnon lämmitykseen ja käyttöveteen, Perttula kertoo. Jokilämmön ohella asunto-osakeyhtiöllä on myös oma 45m² aurinkokennojärjestelmänsä. Käyttövarma keksintö on osoittautunut äärimmäisen kustannustehokkaaksi ja onkin siksi herättänyt mielenkiintoa aina Ympäristöministeriötä myöten.