sakipa_solidhouse_300_CMYK

Rakentaminen vaatii aikaa ja asiantuntemusta

Satakunnan alueella toimiva porilainen Sakipa Oy on rakennuttamispalveluiden tuottamiseen erikoistunut asiantuntijayritys, joka on viime aikoina ollut mukana monessa taloyhtiön korjaushankkeessa. Yritys on suunnitellut ja toteuttanut Porissa ryhmäkorjaushankkeina mm. Eteläkoivulan ja Herralahden kerrostalojen julkisivuremontit ja Sampolassa neljän taloyhtiön julkisivuremontit sekä Satakunnankadun ns. Kiinanmuurin kolmen taloyhtiön linjasaneerauksen.

Yritys on mukana rakennuttamisen kaikissa vaiheissa suunnittelusta ja kilpailutuksesta lähtien aina viimeiseen tarkastukseen asti. Kun esimerkiksi taloyhtiön linjasaneerauksessa on alusta alkaen mukana kokenut asiantuntija, remontti pystytään toteuttamaan aikataulussa sekä tarkalla budjetilla. Kunnollinen hankesuunnitteluvalmistelu takaa myös sen, että asiakas saa juuri sen mitä haluaa. Linjasaneeraus-tapauksissa tämä tarkoittaa myös yksittäisen asukkaan toiveiden kuuntelua. – On monta eri tapaa toteuttaa linjasaneeraus. Yleensä sen yhteydessä putki- ja viemäritöiden ohella nykyaikaistetaan kylpyhuone- ja keittiötilat, sekä käydään läpi sähköt ja televerkot. Raha, joka sijoitetaan hankevalmisteluun, tulee monin kerroin takaisin toteutusvaiheessa, toimitusjohtaja Eino Taulu sanoo. Hän muistuttaa myös ryhmäkorjauksen eduista: – Ryhmäkorjaushankkeena tehdyistä linjasaneerauksista ja julkisivuremonteista saadaan kustannusetuja ja laadullisia etuja, Taulu kertoo.

Taulun mukaan taloyhtiöt ottavat suuren riskin, jos lähtevät maallikkovoimin linjasaneerauksen kaltaisiin suuriin hankkeisiin: – Rakentamiseen ei pidä syöksyä heti ja omin avuin. Isompien hankkeiden valmisteluun ja toteutukseen pitäisi ottaa aikaa ja asiantuntemusta. Taloyhtiöiden tilaajanvastuuseen on jatkuvasti tullut työläitä vaatimuksia.