kplrakentava

Rakentamista perustuksista huipulle

KPL Rakentava Oy on vuonna 2008 perustettu yritys jonka omistavat Pekka Pakarinen ja Jouni Laaksonen. Vuosien varrella työnkuva on pysynyt pitkälti samana ja yritys hoitaakin kaikenlaiset rakennustyöt. Asiakaskunta löytyy pääosin Turun ympäristön yksityisasiakkaista ja työtä tehdään sekä uudisrakentamisen että saneerauksien parissa.

Yritys hoitaa pienellä ja osaavalla porukallaan lähes kaiken itse alusta loppuun, vain SLVI-työt tulevat yhteistyökumppaneilta. – Me teemme vähän kaikkea, toteavat Pakarinen ja Laaksonen. Toteamus pitää varmasti paikkansa, sillä yrityksen referenssit ovat vakuuttavat ja takana on jo useita mielenkiintoisia projekteja. Esimerkkinä mainittakoon Paraisilla sijaitsevan Kuitian kivilinnan katon uusiminen yhteistyössä Museoviraston kanssa. Tällä hetkellä on myös valmistumassa yksi Suomen suurimmista ja nykyaikaisimmista pieneläinklinikoista Turun Metsämäkeen. Lähiaikoina alkaa lisäksi oma saneeraus-ja uudiskohde Turun Raunistulassa.

kplrakentava2Alalle parivaljakko toivoo dynaamisuutta byrokratiaan ja asiakkailta puolestaan rohkeutta ottaa yhteyttä suunnitelmiensa tiimoilta mahdollisimman ajoissa. Kiihtyvään hintakilpailuun ei yrityksessä haluta lähteä mukaan, sen sijaan uskotaan kertyneeseen kokemukseen ja luotettavuuteen. Aikataulut ja budjetit pitävät, ja miehet ovat valmiita vastaamaan työstään henkilökohtaisesti. Kiivaan kilpailun keskellä parivaljakko kehottaa asiakkaita luottamaan suosituksiin mutta myös ammattilaisen osaamiseen. Huolellisen suunnittelun roolia voi tuskin liiaksi korostaa rakennusprojekteissa, vaikka yllätyksiinkin on aina syytä varautua. Budjetin olisi hyvä olla realistinen alusta alkaen jotta työn toteutus sujuisi mahdollisimman jouhevasti.