RamiTower_muokattu

RamiSmart-konsepti helpottaa työmaan valvontaa

Ramirent Finland Oy on kaikille tuttu, vuonna 1955 perustettu yritys, joka siirtyi rakennustuotteiden ja -koneiden maahantuonnista vuokraustoiminnan pariin 1990-luvun alussa. Yrityksen laaja valikoima palvelee niin rakentamista, teollisuutta, telakoita kuin kuntiakin. Ramirent Finland Oy:llä on yhteensä noin 470 työntekijää 56 palvelupisteessä ympäri Suomen, joten yrityksen palvelut ovat lähes jokaisen tavoitettavissa.

Vuokrattava kalusto jakautuu yhteentoista eri tuoteryhmään, joista löytyy kaikkea mahdollista aina käsityökaluista ja pienkoneista suuriin nostureihin, hisseihin ja muuhun raskaaseen kalustoon. Myös erilaiset lämmittimet, sähköistys, sääsuojat, telineet, työmaatilat ja turvallisuuteen liittyvät tuotteet kuuluvat Ramirentin valikoimaan. Yrityksen väki tarjoaa kaluston ohella apua myös työmaan logistiikan tehokkaaseen ennakointiin ja suunnitteluun. Erilaiset palvelut koneiden ohessa ovat nopeasti kasvava liiketoiminta-alue.

Yksi Ramirentin uusimmista palvelumuodoista on rakennusliikkeille ja teollisuudelle suunniteltu RamiSmart-konsepti. – Käytännössä se tarkoittaa kulunvalvontaa kortilla, johon on liitetty älyominaisuus. Näin työmaajohto näkee reaaliaikaisesti, keitä työmaalla on. Kortin mukana siirtyvät myös verotiedot ja sen avulla voidaan valvoa, että työntekijöiden luvat ovat kunnossa. Palvelu voidaan viedä jopa niin pitkälle, että tietyt lupia vaativat koneet käynnistyvät vain kortin kautta, Mikael Kämpe kertoo. Tämä parantaa luonnollisesti myös työturvallisuutta, joka on Ramirentillekin tärkeä asia. – Normit tiukentuvat koko ajan ja myös me vuokraamme asiakkaillemme erilaisia työturvallisuuslaitteita ja koulutamme heitä käyttämään koneitamme oikein, Kämpe kertoo.