kymppipinnoitus

Rappaukset kuntoon!

Huolella hoidettu ja rapattu julkisivu kertoo talosta paljon. Kun kuntotarkastuksiin ja pieniin pintaremontteihin panostaa ajoissa, voi taloyhtiö säästää myös selvää rahaa. 

Kymppi-Pinnoitus Oy:ssä rappaustyöt hoituvat jo kolmannessa polvessa, ja toimialuetta on koko Etelä-Suomi. Yritys on erikoistunut julkisivurappauksiin ja – saneerauksiin, mutta tekee myös sisätilojen maalaus- ja tasoitetöitä. Oman kokeneen henkilökunnan ja laajan yhteistyöverkoston kautta yritys voi tarjota osaamista lähes kaikkiin alan urakoihin.

Rappauksia joka lähtöön

Rapattu julkisivu on suhteellisen huoltovapaa, tyylikäs ja näyttävä vaihtoehto. Nykyään on mahdollista rapata melkein mitä tahansa pintoja, sillä julkisivurappauslevyillä verhoilemalla jopa puutalosta saa rapatun näköisen. Julkisivurappausten erityistä sesonkiaikaa on kesä, mutta tarvittaessa urakka onnistuu myös talvella taloja huputtamalla ja lämmittämällä.

Materiaalit kehittyvät koko ajan ja oikeanlaisen rappauksen valinta riippuu aina kohteesta. Uudiskohteissa ohutrappaus on tyypillisin vaihtoehto, paksut kolmikerrosrappaukset puolestaan ovat jo hieman taaksejäänyttä elämää. Jonkin verran tehdään myös nk. lämpörappauksia, joissa rappaus toteutetaan villan tai styroksin päälle. Materiaalien osalta Kymppi-Pinnoitteella on jo pitkään luotettu Weberin tuotteisiin, joiden hinta-laatusuhde on paras mahdollinen.

Kuntotarkastukset ajoissa

Kun parvekkeiden pielet alkavat halkeilla ja betoni lohkeilla, olisi korjaustoimenpiteisiin ollut jo syytä ryhtyä. Kymppi-Pinnoitteella toivotaankin, että taloyhtiöt tekisivät kuntotarkastuksia säännöllisin väliajoin, jotta ongelmiin ehdittäisiin puuttua ajoissa ennen kuin ruoste valtaa alaa ja betoni pääsee pehmentymään. Urakkaan uhrautuvat summat voivat tuntua aluksi suurilta, mutta pienellä pintafiksauksella voidaan usein pitkittää laajemman remontin aloittamista ja siten saada aikaan myös säästöä. Kunnossapitoon satsanneet taloyhtiöt ovat yleensä myös suositumpia niin asukkaiden kuin kiinteistösijoittajienkin keskuudessa, joten myös sen vuoksi remontointiin panostaminen kannattaa.