Cramo tarjoaa rakennuskoneet netissä

Reaaliaikainen konevuokraamo verkossa

Rakennusalan eläessä ja kaluston kehittyessä myös konevuokraamon on pysyttävä muutoksessa mukana. Cramo Finland Oy mullisti palvelukonseptinsa avaamalla vuodenvaihteessa täyden palvelun verkkokaupan.

– Samalla  kun työmaakaluston laatu ja määrä kasvavat, kasvavat myös asiakkaidemme tarpeet. Meidän tehtävämme on vastata näihin tarpeisiin tasolla, jota asiakkaamme odottavat, kuvailee Cramo Finland Oy:n Turun toimipisteen vuokraamoesimies Jukka Tuominen.

Tuominen tuli taloon vuonna 2010 Lemminkäisen ulkoistaessa kalustoaan ja kalustonhallintaansa Cramolle. Kuudessa vuodessa konevuokraamoala on muuttunut paljon.

– Muutamia vuosia sitten riitti, kun porakonetta kaipaavalle asiakkaalle vuokrattiin porakone. Asiakaspalvelun laatu on ottanut näistä ajoista aimo harppauksia eteenpäin.

Asiakkaan tarpeet muun edelle

Cramo panostaa miellyttävään asiakastapahtumaan. Pelkän porakoneen ojennus ei enää riitä.

– Asiakkaan todellinen tarve kartoitetaan huolellisesti. Mitä enemmän tiedämme työmaasta ja käyttökohteesta, sitä paremmin pystymme opastamaan ja palvelemaan asiakkaitamme nyt ja tulevaisuudessa, Tuominen selvittää.

Keskusteluyhteys asiakkaan kanssa on avainasemassa kalustoa päivitettäessä. Tuominen kertoo erityisesti maanrakennuskoneita sekä kiinteistönhuoltokalustoa olevan valikoimissa huomattavasti enemmän kuin ennen.

– Aika ajoin asiakkaat kyselevät koneita, jotka puuttuvat valikoimistamme. Palaute on ensiarvoisen tärkeää, sillä sen avulla pystymme pitämään kalustomme asiakkaidemme kaipaamalla tasolla.

Rakennuskoneet nyt myös verkossa

Asiakaspalautteen ansiosta syntyi myös vuodenvaihteessa lanseerattu verkkoportaali, jossa vuokrattavien laitteiden saatavuus on seurattavissa reaaliaikaisesti.

– Toimipisteemme ovat avoinna kello 7–16 välisenä aikana. Verkkoportaalissa koneiden saatavuuden voi tarkistaa tietokoneella tai puhelimella kotisohvalta käsin ja tarvittavan kaluston voi tilata työmaalle vaikka jo seuraavaksi päiväksi, Tuominen esittelee.

Verkkopalvelun avulla on helppo seurata, mitä koneita työmaalla on parhaillaan käytössä. Jos koneelle ei enää ole tarvetta, voi palautuksen hoitaa yhdellä klikkauksella.

– Palvelu helpottaa työmäärää ja ajankäytön hallintaa erityisesti suurilla työmailla. Enää ei tarvitse kiertää koko työmaata läpi kalustokartoitusta varten, vaan sen voi tehdä verkkopalvelun kautta. Myös koneiden ominaisuudet ovat yhden klikkauksen päässä – konekortit kertovat selkeästi mitä kone painaa, paljonko se nostaa ja kuinka korkealle se yltää.

Ainutlaatuinen asiakaslupaus

Cramo lupaa asiakkailleen mainion päivän työmaalla. Lupaus sisältää yksinkertaisen toimintaohjeen.

– Ensin sovitaan mitä tehdään, sitten tehdään, mitä on sovittu, Tuominen toteaa.

Cramon lupaus tarkoittaa, että tilattu kone toimitetaan työmaalle huollettuna ajallaan. Jos koneen kanssa ilmenee ongelmia, kone korjataan tai tilalle toimitetaan uusi laite neljän tunnin sisällä. Jos lupauksista lipsutaan, asiakas saa koneen käyttöönsä jopa viikon ajaksi maksutta.

– Kova lupaus vaatii kovaa työtä, mutta haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Lupaus luo sopivasti haastetta ja onnistumisen painetta – jos me emme tee mitä olemme luvanneet, siitä kärsimme me, ei suinkaan asiakas.