Kesäkeitto ”Kaskis”
Vihannekset
1 kpl Kukkakaali
1 kpl Parsakaali
2 kpl Porkkana
1 kpl Purjo
200 g Neulapapu
200 g Herneet
4 kpl Maa-artisokka
8 kpl kotimainen siikli peruna
Ryöppää kukkakaali, parsakaali ja neulapavut nopeasti suolavedessä. Leikkaa porkkanasta kiekkoja ja kypsennä porkkanamehussa 12 min. Leikkaa purjosta ohkaisia kiekkoja kypsennä grillivastusten alla 4 min ja lopuksi polta pinta polttimella. Kuori herneet. Pese maa-artisokat huolellisesti ja paista kuumalla pannulla valkosipuli öljyssä timjamin oksien kanssa artisokkiin paistoväri. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
Kukkakaalimaito
1 kpl Kukkakaali
1 l maitoa
suolaa, sokeria ja pippuria
Laita maito kattilaan lisää pieneksi pilkotut kukkakaalit. Kiehauta maito ja keitä 5 minuuttia. Mausta ja laita kelmu päälle ja anna maidon jäähtyä kattilassa.
Perunan keitto
Pese siikli perunat huolellisesti. Keitä runsas suolaisessa vedessä persiljan varsien kanssa noin 10 minuuttia riippu perunan koosta. Säästä keitinliemi ja jäähdytä perunat.
Kesäkeitto
2 dl kukkakaali maitoa
2 dl perunan keitin vettä
2 dl kermaa
100 g voita
suolaa, sokeria ja pippuria
ruohosipulia ja persiljaa
Yhdistä nesteet ja lisää voi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Poraa sauvasekoittimella vaahto keitosta ja lopuksi lisää hienonnettuna ruohosipuli ja persilja.
Siika cevice
3 filettä siikaa
3 limen mehu
Suola ja sokeri
Leikkaa siika fileet haluamasi mallisiksi paloiksi. Mausta limellä ja suolalla sekä sokerilla.
Pikkelöityä kurkkua
100 g väkiviina etikka
200 g sokeri
300g vesi
2 rkl fenkolinsiemen
Kiehauta etikka ja fenkolin siemenet, lisää sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ja marinoi kurkut pikkeliliemellä.
Fenkolijugurtti
300 g maustamatonta jugurttia
100 g fenkolin vihreää osaa
1 tl fenkolin siemeniä
1kpl limen mehua
1kpl limen kuori, raastettuna
Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Siivilöi ja mausta seos suolalla.
Avokado kreemi
2 kpl avocado
50 g pinaatti
2 tl limen mehu
2 tl sushietikka
suola ja sokeri
Laita kaikki aines osat blenderiin ja aja seos kreemiksi. Paseeraa tiheän siivilän läpi
Kukonpoika
2 kpl kukonpoikaa
sitruunatimjamia
timjamia
valkosipulia
laakerinlehteä
sitruunan kuorta
valkopippuria
suolaa
Valmista öljy. Lisää rypsiöljyyn kaikki reseptissä olevat ainesosat.
Haudutettu rinta
Leikkaa kukonpojista rinnat erikseen. Marinoi rinnat valkosipulilla, sitruunatimjamilla, suolalla, valkosipulilla, laakerinlehdellä ja sitruunan kuorella maustetulla öljyllä. Vakumoi ja kypsennä 63 asteisessa vesihauteessa 55 minuuttia.
Grillattu siipi
Leikkaa siivet ja reidet irti ja aseta ne vuokaan. Lisää vuokaan marinointi öljyä kunnes kukonpojat peittyvät öljyyn. Kypsennä 120 asteisessa uunissa noin 3 ½ tuntia. Grillaa ennen esille laittoa ja mausta suolalla ja pippurilla
Parmesan rosmariini polenta
200 g Polenta ryynejä
2 l Kanalientä
Suolaa
6 oksaa Rosmariinia
150 g Mascarbone
100 g kermaa
100 g Voita
1 kpl sitruunan mehu
100 g parmesan juustoa
Keitä polenta ryynit rosmariinilla maustetussa kanaliemessä, kunnes polenta on kypsää. Loppuvaiheessa lisää kerma, sitruunan mehu ja mascarbone. Lisää kylmät voikuutiot. Aivan lopuksi lisää vielä raastettu parmesan juusto ja mausta tarvittaessa suolalla sekä sitruunan mehulla. Siivilöi ja tarjoile kuumana.
Maissi kastike
2 kpl maissin tähkää
3 kpl shalotti sipulia
2 kpl solo valkosipulin kynttä
5 oksaa timjamia
5 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
5 dl kermaa
200 g voita
Kuori ja paahda valkosipulit 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kuori ja pilko shalottisipuli pieneksi. Leikkaa maissista tähkät irti. Freesaa maissia shalottisipulin ja valkosipulin kanssa öljyssä ja lisää timjamin oksat. Lisää valkoviini ja keitä 5 min. Lisää kanaliemi ja keitä 5 min. Lisää kerma ja jatka keittämistä kunnes sipulit ja maissi ovat kypsiä. Lisää voi ja aja seos blenderissä sileäksi. Siivilöi ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla