Kaivuu ja klujetus Riikilä tarjoaa kattavasti kaikki maanrakennusalan työt ja kuljetukset kymmenien vuosien vankalla kokemuksella.

Riikilöiden työmailla Eurajoella

www.riikila.fi

 

Kaivuu ja Kuljetus Riikilä on isästä ja pojasta koostuva maanrakentamista ja kuljetuspalveluita tarjoava perheyritys, joka on työllistänyt itsensä Eurajoella koko yritystoimintansa ajan.

Kaivuu ja Kuljetus Riikilällä on yritystoiminnassaan yksi kantava periaate: kun talon pohja tehdään, niin se on tehtävä niin, että siihen ei enää palata.

– Salaojitukset ja seinätkin voi korjata omakotitalon tontilla, mutta pohjarakentaminen on sellainen, että sitä ei voi enää korjata. Maa- ja pohjarakentaminen kuuluu omakotitalorakentajien palveluun eli teemme pohjan tarkkaan kuin timpuri valmiiksi, omistajat Esa ja Rami Riikilä toteavat.

Kun pohja on rakennettu vakaaksi, jatkuu työ tavallisesti Kaivuu ja Kuljetus Riikilän osalta vesijohtojen, viemäreiden ja sadevesijärjestelmien teolla sekä mahdollisella sokkelin täytöllä ja styroksin asentamisella.

Maanrakentamiseen liittyvät vaiheet ovat tarkkuutta vaativia osa-alueita, ja Riikilät ovatkin sitä mieltä, että omakotitaloa harkitsevan kannattaa olla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä maanrakentajiin.

– Jos asiakkaalla on esimerkiksi tilanne, että tarjolla on useampi tontti vierekkäin, niin kävisin maanrakentajan kanssa yhdessä pohtimassa, mikä niistä kannattaa valita. On nimittäin mahdollista, että tonteissa on korkeuseroja, ja tämä saattaa tulla huomattavasti kalliimmaksi talon tekovaiheessa.

Maanrakentamisen lisäksi Riikilöillä on työmailla oma kuljetuskalusto, jota annetaan vastavuoroisesti myös muille alueen yrittäjille käyttöön. Kuulostaa siltä, että Eurajoelta ei ole tarvinnut lähteä kauemmaksi töitä hakemaan?

– Meidän työllistymisemme on tapahtunut kuulopuheella eli ihmiset ovat tykänneet tekemisestämme. Olemmekin sitä mieltä, että edellinen työ on paras mainos seuraavalle, Riikilät painottavat.